AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Festival Seckisi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Festival Seçkisi ne demek?​

Bir filmin ön elemeyi geçip geçmemesi her zaman filmin kalitesini belirlemiyor. Ön jürinin seçtikleri filmler gösterim seçkisi ve/veya yarışma seçkisi olarak kategorilendiriliyor. Daha sonra festival sırasında ana jüri bunların hangilerinin ödüllendirileceğini seçiyor.
En yüksek bütçeli film hangisi?
Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı ve onun devamı Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu 450 milyon ABD Doları kombine bütçe ile birlikte üretilerek bu filmleri en pahalı yapım yapmaktadır.

Film bütçesini kim hazırlar?​

Prodüksiyon amiri filmin bütçesini ve üretim programını idare eder.
İKSV kime ait?
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (kısaca İKSV), Nejat Eczacıbaşı önderliğinde kurulmuş kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kültür kurumudur.
Hollywood’un muhasebesinin gizli doğası gereği şimdiye kadar yapılmış olan en pahalı filmin hangisi olduğu açık değildir. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı ve onun devamı Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu 450 milyon ABD Doları kombine bütçe ile birlikte üretilerek bu filmleri en pahalı yapım yapmaktadır.
Red Notice ne kadar harcandı?
200 milyon bütçesi ile Netflix’in en pahalı yapımlarından biri olarak kabul edilen Red Notice, aksiyon komedi türünde seyircisini selamladı.

Reji nedir ne iş yapar?​

Reji Ekibi (Rejisör-Yönetim) Birçok ekiple koordine bir şekilde çalışır. Hangi gün, nerede, ne çekilecek, hangi oyuncularla çalışılacak kısacası filmin preprodüksiyon ve prodüksiyon aşamasında yapım ekibine de bağlı kalarak karar alan, uygulayan ekiptir.
Film yapımcısı ne iş yapar?
Yapımcı işi başlatır, koordine eder, denetim yapar ve filmin finansmanı için bütçe sağlar, personeli işe alır ve dağıtımcıları ayarlar. Yapımcı filmin başından sonuna dek film çekiminin her aşamasında bulunur. Yapım amiri yapımın (yaratıcı değil) fiziksel durumunu denetler: personel, teknoloji, bütçe ve planlama gibi.

Geri