- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Fesleğenin diğer adı nedir?
Fesleğenin bilimsel adı Ocimum basilicum’dur.Fesleğen yaprakları neden kararır?
Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır. Kökleri sığ bir bitki olduğundan toprağın yüzeyi kuruduğunda sulamalısınız. Eğer fesleğenin yaprakları sararmaya başladıysa bu çok fazla suladığınızın, kurumaya başladıysa bu da çok az suladığınızın işaretidir.
Saksıda fesleğen yenir mi?
Süs bitkisi olarak değerlendirilebileceği gibi yemeklere lezzet katması ya da sağlığı olumlu yönde etkileyen birçok özelliği bulunması nedeniyle taze ya da pişmiş olarak tüketilebilir.Fesleğen ve reyhan aynı şey mi?
Öncelikle bilmeliyiz ki fesleğen ve reyhan ikisi ayrı türler değildir. Yani aynı familyanın aynı cinsinden aynı tür bitkilerdir. Lamiaceae (Ballıbabagiller) familyasından fesleğen (ve reyhan) Ocinum cinsinin O. basilicum türündendir. Türkçede genelde kullanılan adı fesleğendir.
Pek çok kişi reyhanla fesleğeni farklı bitkiler olarak bilirler ancak bu iki bitki tamamiyle aynıdır. Fesleğen, reyhan bitkisi üzerinde oluşan doğal yâda yapay yollarla gerçekleşmiş kültivar işlemleri sonucunda oluşmuştur. Bu iki bitki arasındaki fark bahçe nanesi ve dağ nanesi arasındaki farktan daha azdır.
Fesleğen sinekleri kaçırır mı?
Fesleğen, aynı zamanda iyi bir sivrisinek kovucudur. Aktardan alacağınız fesleğen tohumlarını kapı ve pencerelerinizin önünde bir saksıya veya kap içine ekin. Eğer tohumdan yetiştirmeyi bekleyemeyecek kadar aceleciyseniz artık her pazarda bulabileceğiniz fidelerini alıp saksılara dikebilirsiniz.
Fesleğen çiçeği kaç günde bir sulanır?
Haftada maksimum 1-2 kez sulamak yeterli olacaktır. Ancak derinlemesine sulamaya dikkat edin. Fesleğen yaprakları sararmışsa, fazla su aldığına, kurumuşsa az su verdiğiniz anlamına gelir.Fesleğen kokusuna sinek gelir mi?
Sivrisinekler, fesleğen kokusundan hoşlanmaz. Dolayısıyla fesleğenin olduğu yere sivrisineklerin girmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Fesleğeni cam önüne ya da balkon girişine koyabilirsiniz.