Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Feslegen kurudu ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fesleğen kurudu ne yapmalıyım?​

Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

Kurutulmuş fesleğen nasıl kullanılır?​

Kuru fesleğen en çok kırmızı ve beyaz et yemeklerinde kullanılır. Et, fesleğenle marine edildikten sonra daha lezzetli bir hale gelir. Bunun dışında ana yemeklerde ve sos yapımında sık sık tercih edilir. Domates sosuna az miktarda eklenen fesleğen, Akdeniz esintilerini mutfağınıza taşır.
Fesleğen nasıl kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kesilip yıkanan yapraklar süzgece alınır suyu süzülür.
- Temiz bir beze serilerek, kurutulur(3-4 gün)
- Kalın damarlar temizlenir.
- İsteğinize bağlı olarak, avuç içerisinde ezerek toz haline getirin veya tüm yaprak olarak saklayın. Afiyet olsun.
Fesleğen Güneşimi sever gölgeyi mi?
Fesleğen, ışık seven bir bitkidir. Bu nedenle fesleğen yetiştirmek için güneşi bol miktarda alan açık bir yer tercih etmek gerekmektedir. En az 4 saat güneş almalıdır.
Fesleğen kaç günde bir sulanmalıdır?
Fesleğen sulamasına gelirsek, fesleğen çok fazla sulanmayı bekleyen bir bitki değil ancak siz yine de toprağının çok kuru kalmamasına dikkat etmeli, toprak hem nemli olacak şekilde, yani haftada yaklaşık 1 kez sulama yaparak fesleğen bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

Kuru fesleğen ne kadar?​

Aktarzane Fesleğen Kurusu ”Kuru Fesleğen” 50 Gr. Aktarzane Fesleğen Kurusu ”Kuru Fesleğen” 50 Gr. Ürünler Cam Kavanozlarda Muhafa Edilmektedir….Aktarzane Fesleğen Kurusu ”Kuru Fesleğen” 50 Gr.

Fesleğen günde ne kadar tüketilmeli?​

Stres, uykusuzluk gibi etkenlere karşı 1-2 adet fesleğen yaprağını çiğneyebilirsiniz. Eğer sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız yemeklere ve soslara, ince kıyılmış fesleğen serpiştirebilirsiniz. Ayrıca tavuk ve et yemeklerine fesleğen yaprağı ekleyerek yemeklerin lezzetini arttırabilirsiniz.
FESLEĞEN ÇAYI NASIL HAZIRLANIR? Fesleğen çayını hazırlarken ilk önce elma çekirdeği ve fesleğen tohumları bir gün önceden ballı suda dinlendiriniz. Daha sonra bir tutam yonca, 3 adet kuru kayısı ve yarım tutam lavanta çiçeğini Ballı suda 20 dakika kaynatınız. •Kaynatılan çayınızı süzüp afiyetle tüketebilirsiniz.
Fesleğenin diğer adı nedir?
diye merak edenler sözlüğe baktıklarında bu bitkinin ballıbabagiller familyasından, Akdeniz ülkelerinde yetişen, yaprakları güzel kokulu, beyaz veya pembe çiçekli, bir yıllık ve otsu bir süs bitkisi olduğunu görürler. Fesleğen diğer adı ile yani reyhan olarak da anılır, özellikle Anadolu’da bu şekilde isimlendirilir.
Fesleğen nasıl gürleşir?
Pratik öneri: Fesleğenler toplandıkça gürleşir. Yapraklarını tek tek koparmak yerine yaprak filizlerini toplu halde koparırsanız, otu sürekli elde edebilirsiniz.

Fesleğen güneş ister mi?​

Fesleğenlerinizi mutlaka güneş gören yerlerde yetiştirmelisiniz. Güneş ışığını seven bir bitki olan fesleğen için cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.

Fesleğen çiçeği kaç günde bir sulanır?​

Sıklıkla sulamak gerekmez. Haftada maksimum 1-2 kez sulamak yeterli olacaktır. Ancak derinlemesine sulamaya dikkat edin. Fesleğen yaprakları sararmışsa, fazla su aldığına, kurumuşsa az su verdiğiniz anlamına gelir.
Fesleğenin kokusu nasıl?
Fesleğen kokusu faydalarının en dikkat çekeni öncelikle salgıladığı ağır ve mayhoş kokunun sinekleri bulunduğu ortamdan uzaklıştırmasıdır. Bu sayede evinizde hiç bir kimyasal kullanmadan fesleğen çiçeği ile sinekleri yaz aylarında engelleyebilirsiniz.
Kuru fesleğen ne işe yarar?
🌱 Kan şekerini düşürücü etkisi için kurutulmuş fesleğenin çayını yapıp tüketebilirsiniz. 🌱 Kansere karşı koruyucu bir etkisi vardır. Akciğer, ağız, cilt ve karaciğer kanserini önleyici fitokimyasallar içermektedir. 🌱 İçeriğindeki antioksidan ve antienflamatuar maddeler sayesinde kalp sağlığınızı korur.
 
Geri
Üst