AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fesleğen çiçeğinin Bakımı

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
çiçek bakımı fesleğen
Fesleğen çiçeğinin Bakımı,
saksıda fesleğen bakımı
feslegen bakımı
saksıda fesleğen
FESLEĞEN (Diğer adları: Feslikan, Reyhan)
Ballıbabagiller familyasındandır Anayurdu Güney Asya olan Fesleğen, ülkemizde Güney Ege ve Akdeniz bölgelerimizin kıyı şeridinde sık sık yetiştirilmektedir 40 cm'ye kadar boylanabilen bir yıllık güya duyarlı çalımsı bitkidir Dörtgen kesitli dikine büyüyen ve boydan boya şişmiş astarlı sürgünleri birçok çeşitlerinde yeşil renkli olup bitkinin tabanına dürüst inildikçe kırmızı tonlar taşır Oval biçimli koyu yeşil veya bazı çeşitlerinde koyu morumsu patlıcan renkli, kenarları dişli, keskin ama fazla hoş kokulu yaprakları vardır Yapraklan patlıcan renkli fesleğenlerin sürgünleri de aynı renkte olur
Bitkinin yaz sonuna dürüst açan küçük çiçekleri beyaz, pembe veya sarımsı renklidir Frezyalar ılık bölgelerdeki bahçelerde mükemmel geliştiği gibi, saksı veya plastik kutular içinde yetiştirilerek çok güzel salon ve balkon bitkisi olurlar Kesme çiçek olarak da, vazolarda, bulundukları ortamı çok hoş kokutarak uzunca vakit dayanabilirler Bilhassa morumsu renkli fesleğen bitkisi, uygun iklimde ve bahçenin de yerinde yerindeki çiçek tarhları ile bordürlerde yetiştirildiğinde öyle güzel bir görüntüsü olur Evlerde pencere önü veya balkonlara konulan saksılarda da güzel durur Keza güzel kokusu sebebiyle fesleğen, aşçıların vazgeçemeyeceği baharat türlerinden birini oluşturur dikilmiş olan fener çiçekleri, yaprak ve çiçekleriyle insanı neşelendiren fakat azıcık da barbar sayılabilecek bir görünüm oluştururlar Fener çiçeği bitkisi, bilhassa geniş bahçelerde yüksek duvar ya da ağaç önlerinde süsleyici etkileriyle hoş durur *
 
Fesleğen çiçeğinin bakımı hakkında detaylı bilgi vermek isterim. Fesleğen, Ballıbabagiller familyasından bir bitkidir ve Güney Asya'da doğal olarak yetişir. Ülkemizde ise Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıkça yetiştirilmektedir. Bu bitki, yaklaşık 40 cm'ye kadar boylanabilen yıllık bir bitkidir. Dikine büyüyen ve boyunca şişmiş, astarlı sürgünleri bulunur ve çeşitlerine göre yeşil renkli olabilir. Oval biçimli, koyu yeşil veya bazı çeşitlerinde koyu morumsu patlıcan renkli yaprakları vardır. Yapraklarının kenarları dişli, keskin ama hoş kokuludur.

Fesleğen bitkisinin çiçekleri yaz sonunda açar ve beyaz, pembe veya sarımsı renkte olabilir. Fesleğenler, ılık bölgelerde bahçelerde yetiştirildiği gibi saksı veya plastik kaplarda da yetiştirilerek güzel bir salon ve balkon bitkisi olabilir. Kesme çiçek olarak da kullanılabilir ve vazolarda uzun süre hoş bir koku yayabilirler. Morumsu renkli fesleğen bitkisi özellikle uygun iklimde ve bahçenin yerinde çiçek tarhları ile bordürlerde yetiştirildiğinde harika bir görüntü oluşturur. Evlerde pencere önü veya balkonlarda saksılarda da güzel dururlar.

Fesleğen bitkisinin güzel kokusu nedeniyle aşçıların vazgeçilmez baharatlarından biridir. Fesleğen bitkisi dikilmiş olan fener çiçekleri ise yaprak ve çiçekleri ile insanı neşelendirir ancak biraz da vahşi görünebilirler. Fener çiçeği bitkisi genellikle geniş bahçelerde yüksek duvar ya da ağaç önlerinde süsleme amacıyla kullanılır ve hoş bir görüntü oluşturur.

Eğer fesleğen çiçeği bakımı hakkında başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplayabilirim.
 
Geri
Üst