- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.232
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Fesleğen balkonda yetişir mi?
Güneş ışığını seven bir bitki olan fesleğen için cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.Fesleğen neden ölür?
Fesleğenin en büyük problemi toprağında oluşan küçük mantarlardır. Mantar hastalığına yakalanan bitki sararıp yaprağını döker bunun için ise; toprak seçiminde bol besinli humuslu toprak seçilmelidir. Fesleğen kökleri suyu sevmez bu nedenle toprak suyu tutmak yerine suyu süzmelidir.Fesleğen hangi iklimde yetişir?
Fesleğen hangi iklimde yetişir?Ilıman bölgelerde yetiştirilir. Ülkemizde hemen her yerde yetiştirilebilinir. Fesleğen çok fazla güneş istemez. Günde 3-4 saat güneş görse yeterlidir.
Fesleğen soğuğa dayanıklı mı?
Fesleğen için en iyi ortam bahçe ve balkon olacaktır. Ama dış ortamda bulunan fesleğenin kesinlikle soğuk ve rüzgardan korunması gerekir soğuk ve rüzgar fesleğen bitkisini olumsuz etkileyip sararmasına neden olur.Fesleğen kurumaması için ne yapmalı?
Yazın fazla sıcak olan havalarda haftada iki-üç sulamaya çıkarmak ideal olacaktır. Eğer fesleğeniniz sararmaya başlarsa bu fazla sulama işaretidir. Kurumaya başlaması az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su vermek daha doğru olacaktır.Kuruyan fesleğen tekrar canlanır mı?
Kuruyan fesleğen tekrar canlanır mı?Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.
Eğer fesleğeniniz sararmaya başlarsa bu fazla sulama işaretidir. Kurumaya başlaması az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su vermek daha doğru olacaktır.