Ferrero Rocher Bardak Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ferrero Rocher Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:
3 su bardağı süt (200ml bardak)
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
40 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı nutella
1 yemek kaşığı çekilmiş fındık
Arası için:
6 adet ferrero rocher

Ferrero Rocher Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Altı adet ferrero rocherleri bıçak ile küçültün.
Nişastayı, unu, şekeri, vanilyayı tencereye alıp karıştırıyoruz.
Sütümüzü ek edip tel ile karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz.
Baloncuk olunca tereyağı ek ediyoruz, karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Muhallebimizi ikiye bölüyoruz.
Bir kısmına fındığı ek edip tel yardımı ile çırpıp erimesini sağlıyoruz.
Diğer yarısını da çikolata be nutellayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kaselerimize birinci evvel fındıklı harcı döküyoruz üzerine küçülttüğümüz rocher den koyuyoruz.
Sonra çikolatalı harcımızı döküyoruz.
Üzerini süsleyin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
Ferrero Rocher Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst