AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ferhat Gocer Mehtabın Rengi Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Ferhat Gocer Mehtabın Rengi Şarkı Sozleri
Mehtabın Rengi Şarkı Sozu Ferhat Gocer
Ferhat Gocer Mehtabın Rengi Şarkısı
Silinmedi izler hala dun gibi
Kadehim senle dolu aynı İstanbul rengi
Alıştım dediğim yokluğun buz gibi
İcimde hatıralar eski şarkılar gibi
Şimdi boğazın kayıp bir kenarında
Elimde bir kadeh ve icinde gencliğim
Vurdukca en dibe kendimi buldum
Ayıldıkca senden daha sarhoştum
Koskoca bir omru tukettim seninle
Ve sen hic olmadın mehtabın renginde(asla icimde)

Ferhat Göçer'in "Mehtabın Rengi" şarkısının sözlerine ayrıntılı bir şekilde yanıt vereyim:

"Silinmedi izler hala düğü gibi" sözüyle şarkı, geçmişte yaşanan anıların hala taze ve canlı olduğunu ifade ediyor. Bu anılar, yaşanan güzel ya da acı deneyimlerin izlerini bırakmış ve unutulmamış.

"Kadehim senle dolu aynı İstanbul rengi" ifadesi ise şarkının duygusal atmosferini güçlendiriyor. İstanbul'un simgesi olan boğaz ve şehrin rengi kadeh metaforu üzerinden sevgilinin hatıralarla dolu olduğunu vurguluyor.

"Alıştım dediğim yokluğun buz gibi" cümlesi, sevgilinin yokluğunun soğuk ve acı verici olduğunu, zaman içinde buna alışsa da bu duyguların donmuş bir şekilde içinde yer aldığını ifade ediyor.

"İçimde hatıralar eski şarkılar gibi" metaforu, geçmişte paylaşılan anıların ve duyguların zihninde çalan eski şarkılar gibi sürekli tekrarlandığını ve unutulmadığını belirtiyor.

"Şimdi boğazın kayıp bir kenarında, elimde bir kadeh ve içinde gençliğim" cümlesi, şarkının mekansal bir atmosfere yerleşmesini sağlıyor ve sevgilinin yokluğunu hissederken sevginin gençlik ve enerjiyle dolu olduğunu ifade ediyor.

"Vurdukça en dibe kendimi buldum, Ayıldıkça senden daha sarhoştum" bu kısımla sevginin insanı olduğu gibi bırakmadığını, onun değişimine ve derin bir şekilde etkilediğini gösteriyor.

"Koşkoca bir ömrü tüketim seninle, ve sen hiç olmadın, mehtabın renginde (asla içimde)" cümlesi ise şarkının sonunda bir yıkımı ifade ediyor. Sevilen kişiyle geçen yılların, emeklerin ve duyguların sonunda yaşanan hayal kırıklığını ve kaybı vurguluyor. Sevgilinin hiçbir zaman gerçekte o kadar önemli olmadığını ve bu hissiyatın sadece onun yarattığı bir etki olduğunu belirtiyor.