AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ferdi Tayfur resimleri

haberci

Yeni Üye
1945 yılında Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde dünyaya geldi Meşhur tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur hayranı olan baba Cumali Turanbayburt, en küçük oğluna Ferdi Tayfur adını koymuştur Tayfur, çoğu albüm çalışmasına imza atmıştır
Postacılar, Yüreğimde Bere Var, Yuvasız Kuşlar, Derbeder, Yadeller, Seni Dilendim, Yaktı Beni, Batan Güneş, Sabahçı Kahvesi, Gönül Yorgunu, Sevda Yelleri, Emmoğlu, Çeşme, Geçen Yıl, Her Saat Başında, Sanma Sana Dönerim, Merak Etme Sen, Ben de Özledim, Yıldızlar da Kayar, Huzurum Kalmadı, Bana Sor, Nisan Yağmuru, Mor Güller gibi şarkıları ile ünlenmiştir
'da inşaat sektörüne de girmiştir
*

Ferdi Tayfur, Türk tiyatro ve dublaj sanatçısı olarak tanınan bir sanatçıdır. 1945 yılında Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde doğmuştur. Babası Cumali Turanbayburt'un Ferdi Tayfur'a olan hayranlığı sayesinde en küçük oğluna Ferdi Tayfur adını vermiştir. Ferdi Tayfur, müziğe olan tutkusuyla çeşitli albümler çıkarmış ve birçok unutulmaz şarkıya imza atmıştır. Aralarında "Postacılar, Yüreğimde Bere Var, Yuvasız Kuşlar, Derbeder, Yadeller, Seni Dilendim, Yaktı Beni, Batan Güneş, Sabahçı Kahvesi, Gönül Yorgunu, Sevda Yelleri, Emmoğlu, Çeşme, Geçen Yıl, Her Saat Başında, Sanma Sana Dönerim, Merak Etme Sen, Ben de Özledim, Yıldızlar da Kayar, Huzurum Kalmadı, Bana Sor, Nisan Yağmuru, Mor Güller" gibi klasikleşmiş şarkıları bulunmaktadır.

Ayrıca Ferdi Tayfur, müzik kariyerinin yanı sıra inşaat sektörüne de girmiştir. Yani sanatçı hem müzik alanında hem de iş hayatında aktif bir şekilde faaliyet göstermiştir. Ferdi Tayfur'un müzikle dolu kariyeri ve hayatı, Türk müzik endüstrisinde önemli bir yere sahiptir.

Geri