AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fen Bilgisi Ogretmenligi alan dersleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fen Bilgisi Öğretmenliği alan dersleri nelerdir?​

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
Iyi bir fen bilgisi öğretmeni nasıl olmalı?
Fen Bilgisi Öğretmenlerinin Sahip Olması Gereken Özellikler Fen bilgisi öğretmenleri, üst düzey genel yemlemek ve genel kültür bilgisine sahip olması gerekir. Aynı zamanda bu kişiler, çok iyi bir gözlemci, sayısal düşünce yeteneği gelişmiş ve fen bilimlerine ilgi duyan kişiler olmalıdır.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Staj kaçıncı sınıfta?
Üçüncü ve 4. sınıfta öğretmen adayları her dönem sonunda staj süreçlerini Okulda Üniversite Sempozyumlarında paylaşmaktadırlar. Eğitim sektörü (öğretmen, yönetici, MEB yetkililerinin) Üniversite ile iş birliği içinde bu sunumları değerlendirmektedirler.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Alan kaç soru?​

2022 ÖABT’de Kaç soru var? ÖABT’de adaylara; Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru; diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacaktır.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Alan Sınavı Kaç Soru?
Öğleden sonra gerçekleşecek ikinci oturum ise saat 14.45’te başlayacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Matematik ve Fen Bilimleri sınavında adaylara (Alan Eğitimi (15) Alan Bilgisi (60)), olmak üzere 75 soru sorulacak. Sınav 150 dakika sürecek.
Fen Bilgisi Öğretmenliği hangi sınıflara girer?
Fen bilgisi öğretmeni ilköğretim 5.6.7. ve 8. sınıflara haftada 4’er ders saati giren, yoğun çalışan bir branş öğretmenidir. Fen bilgisi öğretmeninin görevleri şunlardır: Fen bilgisi öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına göre ders işler.

Kimler fen bilgisi öğretmeni olabilir?​

Fen ve teknoloji öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Biyoloji, Fizik ve Kimya anabilim dallarından mezun olan bireyler ise pedagojik formasyon alarak mesleği icra edebilmektedir.
Öğretmenlik stajı kaç hafta?
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.
Fen bilgisi öğretmenliği hangi sınıflara girer?

Fen Bilgisi Öğretmenliği KPSS kac soru?​

Soru Dağılımı KPSS Öğretmenlik sınavında, Genel Yetenek bölümünde 60, Genel Kültür bölümünde 60 soru olmak üzere toplam 120 soru bulunur. Sınav süresi ise 130 dakikadır. Eğitim Bilimleri sınavında 80 soru bulunur ve sınav süresi 100 dakikadır.
KPSS fen bilimleri alan kaç soru?
ÖABT’de adaylara; Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru; diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacaktır.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Hangi KPSS sınavlarına girer?
KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olanlar bu sınava girebilir. KPSS öğretmenlik sınavında diğer sınav türlerinde de ortak olan Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavına ek olarak Eğitim Bilimleri sınavı uygulanır.

Alan bilgisi sınavı hangi branşlarda?​

Tarih, 7. Coğrafya, 8. Matematik (Lise), 9. Fizik, 10. Kimya, 11. Biyoloji, 12.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 13. Yabancı Dil (İngilizce) 14. Rehber Öğretmen 15. Sınıf Öğretmenliği 16. Okul Öncesi Öğretmenliği 17. İmam Hatip Meslek Dersleri Öğrt.
 
Geri
Üst