AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Femur kirigi iyilesir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Femur kırığı iyileşir mi?​

Femur kırıklarının 3-6 ay arasında tamamen iyileşmesi beklenir. Femur kırıklarında; kaynama gecikmesi, kısalık, açılı kaynama, rotasyon kusurları görülebilir. Bunun dışında enfeksiyon, derin ven trombozu ile akciğer embolisi diğer görülen komplikasyonlardır.

Femur kırığı ameliyat edilmezse ne olur?​

Cerrahiye engel özel bir durum yoksa bütün kalça kırıkları ameliyat edilmelidir. Ameliyat olmazsa hastalar yürüyemeyeceği için pıhtı atma riski artmaktadır. Ayrıca uzun süre yatakta kalacakları için yatak yarası açılma ve beraberinde enfeksiyon riski oluşmaktadır.
Femur kemiği nasıl iyileşir?
Erişkin femur kırığının tedavisi hemen daima cerrahidir. Erişkin femur cisim kırıkları mümkün olan her zaman intramedüller çivileme ile tedavi edilmelidir. İntramedüller çivileme; kırık yerini açarak (açık) yada hiç açmadan (kapalı) femur kemiğinin içine tüp gibi bir çivi yerleştirilmesidir.
Femur kırığı ameliyatı ne kadar sürer?
Kalça kırığı ameliyatı kaç saat sürer sorusu, ameliyat olacak hastaların en fazla merak ettiği soruların başında gelir. Kalça protezi ameliyatları ortalama 2-4 saat sürdüğü gibi, ameliyatın süresi hastanın genel sağlık durumuna ve kalça travmasının şiddetine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Femur kemiği ne kadar sürede iyileşir?​

Uyluk kemiği kırığı (Femur kırığı) ne zaman iyileşir? The American Academy of Orthopaedic Surgeons (Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisine) göre, uyluk kemiğinin iyileşmesi genellikle üç ila altı ay arası sürer.

Kalça kemiği kırığı ameliyat edilmezse ne olur?​

Kalça kırıkları ameliyat edilmezse… İleri yaşta güçlükle dengede olan organ sistemleri ve ruhsal durum kalça kırığıyla tamamen bozulabilir. Metabolik dengeler alt üst olur. Diyabet, kalp hastalığı, akciğer hastalığı gibi önceden var olan hastalıklar giderek ağırlaşır.
Kalça kemiği kırığı tehlikeli mi?
Kalça kırığı geçirmiş hastaların % 15-30’u ilk 1 yıl içerisinde hayatını kaybedilmektedir. Çok yaşlı olan, diğer hastalıkları kontrol altında olmayan ve kırık öncesi günlük aktiviteleri için bakıma muhtaç olan hastalarda bu risk daha fazla olmaktadır.
Femur çatlağı nasıl anlaşılır?
Çatlak kemik belirtileri: Çatlak kemik ilk önce çok şişmez ancak daha sonra şişlik belli olmaya başlar, Çatlak olan yerde darbe izi oluşur, Ağrı başlayarak çatlak olan yerde uyuşma başlar. Çatlak kemiğin tedavisi kendi kendinize yapacağınız bir tedavi değildir.

Yaşlılarda kalça kırığı ölüme sebep olur mu?​

Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı, “Ameliyat gerektiren kırıkların tedavisi yüksek tansiyon, kalp ve şeker hastalığı gibi diğer ek problemlere bağlı olarak zorlaşır. Kalça kırığı geçirmiş hastaların yüzde 30’u, ilk bir yıl içerisinde hayatını kaybediyor” dedi.

Kalça kırığı olan yaşlılar neden ölür?​

Sonuç olarak bir kalça kırığı travması bu hastalarda sadece kalça eklemini ilgilendiren bir travma olmayıp, tüm sistemlerini etkileyen çok yönlü ve kapsamlı bir travmadır. Kalça kırığı sonrası ölümlerin nedeni işte böyle bir sistemsel çöküştür. Kırığın sadece kendisi bu sonuca yol açamaz.
 
Geri
Üst