Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Femara nedir ve ne icin kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Femara nedir ve ne için kullanılır?​

FEMARA, 30 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. Letrozol, aromataz inhibitörleri olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. FEMARA ile yapılan tedavi hormonal (ya da “endokrin”) bir meme kanseri tedavisidir.

Femara gebelik için nasıl kullanılır?​

Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:“Birinci basamak tedavide yumurtalamayı uyarmak için klomifen (Klomen) ya da letrozol (Femara) tablet kullanımıdır. Her iki ilaç da adetin 3 ila 5’inci günlerinde başlanır ve 5 gün boyunca kullanılır.

Femara yan etkileri nelerdir?​

Femara yan etkileri nelerdir?
Bu ilacın yan etkilerine gelirsek, sık gözlenmemekle beraber sıcak basmaları, bulantı, başağrısı, karın ağrısı olarak sayılabilir.

Letrol ilaç ne işe yarar?​

Metastatik ve lokal, ileri meme kanserli, hormon reseptörü (ER ve/veya PR) pozitif postmenopozal durumdaki kadın hastalarda ilk basamak tedavide endikedir. Ayrıca, tamoksifen tedavisinden sonra relaps ya da progresyon gösteren meme kanseri bulunan postmenopozal durumdaki kadınların tedavisinde de endikedir.

Tüp bebekte femara ne için kullanılır?​

Femara: Çok zayıf yumurtalık cevabı beklenen olgularda yumurtalıkları hassaslaştırmak için kullanılır. Progesteron (Crinone, Proluton): Progesteron yumurtalıklardan salınır ve rahim duvarını embriyoların tutunması için uygun hale getirir.

Femara ilaç kaç gün kullanılır?​

Femara ilaç kaç gün kullanılır?
Genellikle hastalara ilk olarak ağızdan alınan ilaçlarla tedaviye başlanır. Piyasada “klomen” ya da “femara” olarak bilinen ilaçlar adetin üçüncü gününden sonra ağızdan alınmaya başlanır ve beş gün kullanılır. Bu ilaçlar ile amaç tek bir dominant (olgun) yumurtanın elde edilmesidir.
Letrozol hangi ilaç?​
4.8. Letrozol, ilerlemiş meme kanserinin ilk veya ikinci basamak tedavisi, erken evre meme kanserinin adjuvan tedavisi ve daha önce standart tamoksifen tedavisi görmüş olan kadınlarda uzatılmış adjuvan tedavi olarak kullanıldığı bütün çalışmalarda genellikle iyi tolere edilmiştir.
Hormon ilacı kullanırken hamile kalınır mı?​
Doğum kontrol hapları kusursuz olarak ve uygun bireylerde kullanıldıklarında % 0,3, hatalı kullanımlarında ise % 8 başarısızlık ihtimaline (gebelik şansı) sahiptir. Yani bu ilaçlar ne kadar düzgün kullanılırlarsa kullanılsınlar her yöntem gibi başarısızlık (gebe kalma ihtimali) riski vardır.

Femara protokolü kaç gün sürer?​

Femara protokolü kaç gün sürer?
Yumurtalık uyarımı kaç gün sürer? Yumurtalık uyarıcı ilaç kullanımı ortalama olarak 8-10 gün sürmektedir. Bu süre içerisinde zaman zaman kanda estradiol ölçümü ve ultrasonografi ile yumurta keseleri yani folliküllerin boyutlarının ölçümünün yapılması gerekmektedir.

Femara adetin kaçıncı günü kullanılır?​

Piyasada “klomen” ya da “femara” olarak bilinen ilaçlar adetin üçüncü gününden sonra ağızdan alınmaya başlanır ve beş gün kullanılır. Bu ilaçlar ile amaç tek bir dominant (olgun) yumurtanın elde edilmesidir.

Letrozol ne kadar süre kullanılır?​

Medyan tedavi süresi letrozol için 5 yıl ve plasebo için 3 yıl olmuştur. Çok ender olgularda letrozol ile aşın doz bildirilmiştir. Aşın doz için spesifik tedavi bilinmemektedir; tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır.

Letrasan ne zaman kullanılır?​

Letrasan ne zaman kullanılır?
Sadece ağız yoluyla kullanılır. LETRASAN, tek başına ya da yemeklerle birlikte, bir miktar su ile alınır. LETRASAN, günde bir kez ve tercihen her gün aynı saatte kullanılmalıdır.

İlaç kullanırken hamile kalınırsa ne olur?​

Bu dönemde kullanılan ilaçlar gebeliğe zarar vermişse gebelik sonlanır. Eğer zarar vermemişse gebelik sorunsuz şekilde devam eder. Genetik hastalıkları doktoru ve jinekoloğunuz ile ilaç alım tarihlerini ve gebelik haftasını tekrar hesaplayarak durumu değerlendirmenizi öneririm.

Hamile kalmak için hangi hormon?​

Hamile Kalmada Önemli Rol Oynayan Hormonlar İş doğurganlığa geldiğinde, iki önemli hormon vardır: luteinizan hormon (LH) ve folikül stimülan hormon (FSH). LH, vücudunuzdaki östrojen seviyesini düzenler ve yumurta hücrelerinin gelişimi ve salımını tetiklemek için FSH ile birlikte çalışır.
 
Femara, letrozol adı verilen bir aromataz inhibitörü olan bir ilaçtır. Genellikle hormonal meme kanseri tedavisinde kullanılır. Femara tedavisi, postmenopozal kadınların hormon reseptörü (ER ve/veya PR) pozitif olan metastatik veya lokal ileri meme kanseri durumunda ilk basamak tedavi olarak önerilir. Ayrıca, tamoksifen tedavisi görmüş ve relaps veya progresyon gösteren postmenopozal kadınların tedavisinde de kullanılabilir.

Femara, tüp bebekte de yumurtalıkları hassaslaştırmak amacıyla kullanılabilir. Çok zayıf yumurtalık cevabı beklenen olgularda Femara kullanılabilir. Femara genellikle adetin üçüncü gününden başlayarak beş gün boyunca kullanılır.

Femara'nın yan etkileri arasında sıcak basmaları, bulantı, baş ağrısı ve karın ağrısı gibi etkiler görülebilir. Ancak bu yan etkiler sık sık gözlenmezler.

Letrozol ise ilerlemiş meme kanserinin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Genellikle meme kanseri tedavisinde ilk veya ikinci basamak tedavisi, erken evre meme kanserinin adjuvan tedavisi ve daha önce standart tamoksifen tedavisi almış kadınlarda uzatılmış adjuvan tedavi için kullanılır.

Hormon ilaçları kullanırken hamile kalma ihtimali diğer doğum kontrol yöntemleri gibi mevcuttur. Doğum kontrol hapları uygun şekilde kullanıldığında düşük bir başarısızlık ihtimaline sahiptir, ancak hatalı kullanım durumlarında hamile kalma riski artabilir.

Letrasan da letrozol içeren bir ilaç olup sadece ağız yoluyla alınır. Günde bir kez ve tercihen aynı saatte alınması önerilir.

Hamile kalmak için ise doğurganlık sürecinde önemli rol oynayan hormonlar arasında luteinizan hormon (LH) ve folikül stimülan hormon (FSH) bulunmaktadır. Bu hormonlar, vücuttaki östrojen seviyelerini düzenler ve yumurta hücrelerinin gelişimini tetikler.
 
Geri
Üst