- Konu Yazar
- #1
Felsefenin ortaya çıkış sebebi nedir?
Bilgi birikiminin ve hoşgörünün gelişmesinde oldukça etkili olmuştur. Milet Kenti kozmopolit bir toplum olduğundan felsefenin doğuşu kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Bu elverişli, ortamda Thales gibi aklı baz alan düşünürlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır.Felsefe tarihi ne işe yarar?
Felsefe tarihi, felsefenin ne olduğunun tanımlanmasından, çeşitli felsefe ögretilerinin tarihsel yerlerinin ve öğretisel ayrımlarının belirlenmesine, ve bu öğretilerin felsefenin alt bölümleri açısından değerlendirilip ortaya konulmasına kadar çok yönlü ve çok boyutlu bir içeriğe sahiptir.Felsefe kurucusu kimdir?
Felsefe kurucusu kimdir?Felsefe ilk defa Antik Yunan medeniyetinde ortaya çıktı. Antik Yunanistan’da ortaya çıkmasının nedenin Antik Yunanistan’nın denizcilik ile uğraşması sayesinde daha çok bilgi birikiminin olması ve bunun yanında boş zaman kavramınında olması etkili olmuştu.
Edebiyat felsefe arasındaki ilişki nedir?
» Edebiyat ile Felsefenin ortak paydası dildir.İkisi dile gömülü; dile zirveye çıkaran etkinliklerdir. Fakat bu dili kullanmada edebiyatın üstünlüğü vardır. Felsefe edebiyattan aldığı birikimi başka bir işlemden geçirir. Yani edebiyattan aldığı suyu arıtarak kullanır.Filozof Kimdir felsefe?
Filozof, kısaca felsefe ile uğraşan kişilere verilen isimdir. Kelime anlamına bakarsak filozof, Antik Yunanca’da bilgelik aşığı anlamına gelen(filasofos) kelimesinden türemiştir. Örneğin Platon’a göre filozof; bilgeliği yani “sophia” yı seven bilgelik peşinde koşan ve belli bir bilgeliğe sahip olan kişidir.Felsefe ne işe yarar kisaca?
Felsefe ne işe yarar kisaca?Felsefe yaygın olarak; varlık, varoluş, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgilenir ancak bunlarla sınırlı değildir. Felsefenin özü bilgiyi sevmektir ve bilgiyi aramaktır.
Felsefi eser- de ise, amaç estetik zevk olmadığı için kullanılan dil soyut ve kuru bir dildir ve dolayısıyla da akıl yürütme ve mantıksal çözümlemelerle dolu- dur. Edebiyat, kavram analizlerinden uzaklaşarak, olayları somut bir hale sokmak suretiyle, felsefenin soyutluğunu ve kuruluğunu giderir.