Felsefeler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Felsefeler nelerdir?​

Felsefe (Yunanca: φιλοσοφία, philosophia, “bilgelik sevgisi” veya “hikmet arayışı”); varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili özsel sorunlara ilişkin yapılan çalışmalardır. Felsefe düşünce sanatı olarak da bilinir.
Din felsefesi filozofları kimlerdir?
Canterburyli Anselmus, Thomas Aquinas, Rene Descartes, G. W. Leibniz ve John Locke gibi filozoflar bu çabayla Tanrı’nın varlığını herkesçe kabul edilebilir argümanlara dayandırmaya çalışmışlardır.
Ontolojik ne demek din kültürü?
Ontolojik ya da varlıkbilimsel kanıt, diğer kozmolojik, teleolojik ve ahlaki kanıtlar gibi, tanrının varlığını belirli bir mantıksallıkla öne sürmeye ve geçerli kılmaya çalışır. Buna göre, tanrı en yetkin varlıktır. Var olmamak en yetkin olmayla çelişir, dolayısıyla tanrı var olmak zorundadır.

Kaç tane felsefi akım var?​

Felsefi akımlar idealizm, realizm, pragmatizm, varoluşçuluk ve naturalizm olarak 5 başlıkta incelenmektedir.
Felsefi terimler nelerdir?
Bilginin sadece duyumlardan geldiğine ve deney dışında hiçbir yoldan bilgi edinilemeyeceğine inanılan öğretidir.
Din felsefesinin kurucusu kimdir?
O dönemde Din Felsefesi’nden ilk söz edenlerden birisi Memduh Süleyman’dır. M. Süleyman 1908 yılında “Felsefe-i Edyan” (Dinler Felsefesi) (Felsefe Mecmuası, c. L, 1326, s. 141-142) adıyla bir makale yazmıştır.
ONTOLOJİK DELİL. – Bu delil Tanrı’nın varlığını «Tanrı» kavramının çözümlemesiyle ortaya koymayı amaçlar. – Buna göre, Tanrı kavramı eğer çelişki içeren bir kavram değilse, Tanrı’nın varlığını ortaya koymak için bu yeterlidir. -Başka bir ifadeyle Tanrı’nın mümkün olması var olmasını gerektirir.
 
Geri
Üst