AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Felsefede belirsizlik ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Felsefede belirsizlik ne demek?​

Abstract. Kuantum fiziğinin temel ilkelerinden biri olan ‘belirsizlik ilkesi’ Alman fizikçi Werner Heisenberg tarafından, 1927 tarihinde ortaya atılmıştır. Belirsizlik ilkesi, fiziksel anlamda elektron gibi bir atom altı taneciğinin bazı özelliklerinin aynı anda sonsuz hassaslıkla ölçülemeyeceğini belirtir.
Rutherford atom modelinin özellikleri nelerdir?
Rutherford Atom Modelinin Özellikleri

Heisenberg belirtisi nedir?​

Heisenberg tarafından ortaya koyulan belirsizlik ilkesine göre bir parçacığın konumu ve momentumunu aynı anda bilemezsiniz. Bu sebeple ortamdan yalıtılmış olan bir elektron, aynı anda hem sağa hem sola dönmek gibi bulanık bir süperpozisyon halinde olabilir.
Felsefede momentum nedir?
Momentum, nesnenin kütlesinin sabit kalırken hızının değişmesi sonucu ortaya çıkan enerji miktarıdır. Ancak vektöreldir, yani her zaman bir yönü olan büyüklüktür. Enerjinin vektörel, yani bir yönelime sahip olması, onun biriktirilmesi ve yoğunlaşması anlamına da gelir.
Atom kütlesinin de çoğunun çekirdekte toplandığını belirtmiştir. Atomda pozitif yüklü tanecikler kadar elektron, çekirdeğin etrafında bulunur ve atom hacminin büyük bir bölümünü elektronlar kaplar.
Rutherford atomu nasıl tanımlamıştır?
Rutherford yaptığı hesaplamalar sayesinde atom çapını küçük bir sapma ile hesaplamış ve atom modelini de oluşturmuştur. Oluşturulan atom modeli gezegensel model olarak da geçmektedir. Çekirdek etrafındaki elektronların temsili hali gezegenleri anımsatmaktadır.

Bohr atom modelinde N 1 Nedir?​

Bohr atom teorisine göre; Elektronlar çekirdek belirli uzaklıklarda dairesel yörüngeler izler. Çekirdeğe en yakın yörüngede bulunan (n = 1) K tabakası en düşük enerjilidir. Çekirdekten uzaklaştıkça tabakanın yarı çapı ve kabukta bulunan elektronun enerjisi artar.

Geri