AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Felsefe ve bilim arasindaki fark nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Felsefe ve bilim arasındaki fark nedir?​

Felsefe ve Bilim Arasındaki Fark Nedir? Bilim, gözlem ve deneylere dayalı fiziksel ve doğal dünya bilgisinin incelenmesi olarak tanımlanabilirken, Felsefe, bilginin, gerçekliğin ve varoluşun temel doğasının incelenmesi olarak tanımlanabilir.

Bilim, Batı’nın mahsulüdür.?​

‘Bilim’ denilen şey ise, kendisine biçilen elbise, yüklenen fonksiyon ve kazandırılan manâ ile karanlıklar, kaos ve karadelikler manzumesidir. İlim, bizde doğup büyümüş, aslını ve çekirdeğini bizden almışken, bilim, rasyonalizmiyle, pozitivizmiyle Batı’nın mahsulüdür.
Bilim, doğanın temel doğasının incelenmesidir.?
Bilim, gözlem ve deneylere dayalı fiziksel ve doğal dünya bilgisinin incelenmesi olarak tanımlanabilirken, Felsefe, bilginin, gerçekliğin ve varoluşun temel doğasının incelenmesi olarak tanımlanabilir. Doğa fenomeni üzerine bir çalışma olarak bilim, üç asırdan fazla değildir, eski uygarlıklardan beri her şeyi açıklamak felsefeye bırakılmıştır.

Bilim konuları parçalara ayırarak, felsefe bir bütün olarak inceler. Bilim deney ve gözleme dayalıdır, felsefe akla ve mantığa. Bilimde kesin ve bitmişlik vardır, ama felsefede yoktur.
Bilim felsefeden etkilenir mi?
Bilimin ortaya çıktığı her yerde felsefenin bilimi desteklediğini, bilime yol gösterdiğini, bilimde daha derin bir kavrayış sağladığını kaydeden Doç. Dr. Güven, “Felsefe bütün bilimlerin, bütün disiplinlerin anasıdır. Bizim sınıflandırabileceğimiz bütün bilimler felsefeyle iç içeler.

Bilim ve Felsefe varlığı nasıl ele alır?​

Varlık konusuna yaklaşımlar Bilim var olan yani olgusal olan maddeleri inceler. Bilim varlık var mıdır gibi sorularla ilgilenmez. Bilim, varlığın var olduğunu ön kabul eder. Ayrıca bilim varlığı Felsefe’de olduğu gibi bir bütün olarak değil de parçalara ayırarak inceler.

Felsefe bilim midir neden kısaca?​

Felsefe, bir bilim değildir. Çünkü felsefe kendi başınadır. Ateşli birçok felsefe savunucusu, yalnızca felsefenin bizi doğruya veya hakikate ulaştıracak bir düşünce biçimi olduğundan eminmiş gibi davranarak, bilimin gözünde kendini küçük düşürmektedir.
Felsefenin bireye ve topluma katkıları nelerdir?
Felsefenin bireye katkıları nelerdir?
Bilimin ne olduğunu açıklamaya çalışan felsefe alt disiplini nedir?
Bilim felsefesi, bilimin ne olduğunu, bilimsel kuramın özgül yapısını, bilimsel bilginin epistemolojik statüsünü, bilimsel yöntemin (ya da yöntemlerin) anlamını, bilim alanı ve bilimsel bilginin nesnesini, bilimin gelişiminin anlamını, özet olarak bir bütün bilimin konumu, gelişimi ve iç-yapısını değerlendiren, bunu …
 
Geri
Üst