AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Felsefe toplum icin neden onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Felsefe toplum için neden önemlidir?​

Bir insan etkinliği olarak felsefe, insan için bir ihtiyaçtır. Soru sormadan, merak etmeden, düşünmeden yaşayamayan insan, felsefeye her zaman ihtiyaç duyacaktır. Felsefe, insana her şeyden önce disiplinli düşünmeyi öğretir. Çevresinde olan bitenlere eleştirel gözle bakabilmeyi öğretir.

Felsefenin varlığı bütün olarak ele alması ne demektir?​

Felsefe varlığı bütün olarak ele alır.Varlıkla ilgili olabilecek het tür konu ve soruyu kendine problem yapar ve varlık felsefesi adı altında varlığın ne olduğunu,anlamını,doğasını,yapısını,ilkelerini,türlerini inceler. Ontoloji varlıkla ilgili sorular soran,varlığı araştıran bir felsefi disiplindir.
Felsefenin topluma katkıları
Felsefe bize ne kazandırır?
Felsefe, soruların önemini anlamayı öğretir; bireyi kendi için düşünmeye sevk eder; problemleri farklı perspektiflerde ve çok çeşitli seviyelerde değerlendirmeye teşvik eder. Bu yaklaşım, felsefe çalışırken kazanılan yeteneklerin kıymetli ve aktarılabilir olduğunu iddia eder.
Felsefenin insana ne gibi katkıları vardır?
Felsefenin bireye katkıları

Ontoloji ve varlık sorunu üzerine düşünceler ortaya koyan filozof kimdir?​

Ontoloji ya da varlık felsefesi ya da varlıkbilim, temel sorunu varlık olan felsefi disiplin. Aristoteles’e göre ontoloji varlığın mahiyetinde varlığın bilimidir veya varlıkların incelenmesidir.

Felsefenin neden tek bir tanımı yoktur?​

Felsefenin tanımının yapılamamasının nedenlerinden biri farklı felsefe türlerinin olmasıdır. İkinci neden ise her felsefe kolunda değişik eğilim kuram ve öğretilerin olmasıdır.Bir diğer neden ise tarihsel süreçte öğretilerin karşıtlığı ve birbirini yadsıması ve çalışma alanının karmaşık soyutluğudur.
 
Geri
Üst