AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Felsefe Nedir blog?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Felsefe Nedir blog?​

Felsefe kelimesinin etimolojik anlamı, bilindiği üzere, ” bilgelik aşkı ” demektir. Fransızlar felesefeyi “Philosophia, c’est l’amour de la sagesse ” olarak ifade ederler. Yani filozofi bilgelik sevgisidir. Fakat, önemli olan, felsefe kelimesinin ifade ettiği iki değerli anahtarın üzerinde derinlemesine durmaktır..

Felsefe nedir sorusu neyi sorar?​

sorusunu soran, kendisine bir felsefe sorusu sormuşsa, aslında ‘İyi sözünün anlamı nedir?’ sorusunu sormuştur. İşte, felsefe, nedimin soru konusu yaptığı kavramların anlamıyla uğraşmaktadır. Her felsefe sorusunda amaç, bir kavramın ya da kavram öbeğinin açıklanmasıdır.

Felsefe nedir kısaca açıklayınız?​

Felsefe nedir kısaca açıklayınız?
Felsefe; varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili genel ve temel sorunlarla ilgili yapılan çalışmalardır. Felsefe “düşünce etkinliği” olarak da bilinir. Filozof sözcüğü philos (sevgi) ve sophia (bilgelik) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

Felsefe nedir ve nasıl yapılır?​

Felsefe yapmak, insan zihninin etkinlik halinde olmasından kaynaklanan bir süreklilik içinde bütünleştirmek, sistemleştirmek, açığa çıkarmak demektir. Öyleyse felsefe ile insan zihni, bağlarından kurtulur, ön yargılarını yıkar, kendini inceleme nesnesi haline getirir.

Felsefe nedir sorusunun cevabı?​

Felsefe; insanın kendisi üzerine, yaşam üzerine, toplum ve evren üzerine düşünmesi sonucunda ortaya çıkmış bir disiplindir. Yani düşünce üzerine yapılan düşüncedir felsefe. Bilgiden ziyade bilginin aranması felsefeyi asıl yansıtandır. Felsefeye giden yol, sorular sormaktan geçer.

Epistemolojik anlayış nedir?​

Epistemolojik anlayış nedir?
Epistemolojik anlayış, bireyin gerçekliğe dayalı olarak bilginin ne olduğuna, nasıl öğrenildiğine, öğretildiğine ve üretildiğine dair bakış açısını belirlemektedir (Tezci ve Uysal, 2004).

Epistemoloji hangi soruları sorar?​

Epistemoloji şu sorulara cevap aramaktadır; “Bilgi nedir?” “Bir şeyi biliyorum ne demektir?” “Neleri bilebilirim?” “Bilgiyi nasıl elde ederim?” “Bilginin unsurları nelerdir?” “Bilmenin ölçüt ve koşulları nelerdir?” “Bilginin türleri nelerdir?”

Felsefe Nedir Kısaca 6 sınıf?​

1. isim. Varlığın ve bilginin bilimsel olarak araştırılması. 2. Bir bilimin veya bilgi alanının temelini oluşturan ilkeler bütünü.
 
Felsefe Nedir blogu, felsefe kavramı üzerine detaylı bir açıklama sunan bir platform gibi görünüyor. Felsefe kelimesinin etimolojik anlamını vurgulayarak, "bilgelik aşkı" olarak tanımlanmasından yola çıkarak felsefenin temel amacını ve anlamını açıklamaya çalışmıştır. Ayrıca felsefenin soru sorma eylemiyle başladığını ve kavramların anlamı üzerine derinlemesine düşünmeyi hedeflediğini belirtmiştir.

Felsefenin genel olarak varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili temel sorunlarla ilgili yapılan çalışmalar olduğunu vurgulamış ve felsefenin "düşünce etkinliği" olarak bilindiğini söylemiştir. Felsefe, sevgi ve bilgelik kelimelerinin birleşmesinden oluşan filozof terimiyle ifade edilmiştir.

Felsefe yapmanın insan zihninin etkinlik halinde olmasından kaynaklandığını, insan zihninin bağlarından kurtulmasını ve kendini inceleme nesnesi haline getirmesini içerdiğini belirtmiştir. Felsefenin, insanın kendisi, yaşam, toplum ve evren üzerine düşünmesi sonucunda ortaya çıkan bir disiplin olduğunu ve bilgiden ziyade bilginin aranmasıyla öne çıktığını ifade etmiştir.

Ayrıca Epistemoloji ile ilgili olarak, bireyin gerçeğe dayalı olarak bilgiyi nasıl öğrendiği, öğrettiği ve ürettiği gibi konuları incelediğini açıklamıştır. Epistemolojinin kullandığı çerçeve içinde bazı önemli soruları sıralamış ve bu alandaki çalışmaların genel hedeflerine değinmiştir.

Son olarak, Felsefe Nedir blogunda felsefenin genel olarak varlık ve bilginin bilimsel olarak araştırılması olarak tanımlandığını ve bir bilimin veya bilgi alanının temel ilkelerini oluşturan bir bütün olduğunu belirtmiştir. Bu bilgileri içeren kapsamlı açıklamaların felsefe kavramının anlaşılmasına katkıda bulunduğu söylenebilir.
 
Geri
Üst