AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Felsefe grubu ogretmenligi kac puanla atanir?

Editör

Yeni Üye

Felsefe grubu öğretmenliği kaç puanla atanır?​

Felsefe Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Felsefe Öğretmenliği | 2020 OCAK | 83,33095
Felsefe Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 84,25738
Felsefe Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 86,25958
Felsefe Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 87,1636

Felsefe bölümü hangi puan türü?​

Felsefe bölümü hangi puan türü?
Felsefe taban puanları, AYT’de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.

Felsefe öğretmenliği kaç yıl?​

Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir.

Felsefe grubu Öğretmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Felsefe grubu Öğretmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Felsefe Grubu Öğretmenliği eşit ağırlık mı?​
Felsefe grubu öğretmenliği bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlı olan felsefe grubu öğretmenliği bölümünü kazanmak için Türkçe ve Matematik dersleri ile ilgili soru çözmek gerekir.

Felsefe öğretmenliği hangi bölümden alıyor?​

Felsefe öğretmenliği hangi bölümden alıyor?
Felsefe grubu öğretmenliği bölümü üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlıdır. Aynı zamanda bu bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilir. Felsefe grubu öğretmenliği bölümünde eğitim gören öğrenciler dört yılın ardından “Felsefe Grubu Öğretmeni” unvanı ile mezun olurlar.

Kimler felsefe grubu öğretmeni olabilir?​

Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.

Felsefe grubu öğretmeni hangi derslere girer?​

Felsefe grubu öğretmeni hangi derslere girer?
Felsefe Grubu Öğretmeni, devlet okullarının lise kademelerinde veya özel eğitim kurumlarında çalışan felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine giren kişidir. Devlet okullarında felsefe dersi 10. sınıf ve 11. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak zorunlu ortak dersler kategorisindedir.

Felsefe bölümü sözel mi eşit ağırlık mı?​

Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır. Eşit ağırlık bölümü okumak avantajlıdır. Sayısal bölümlere oranla okuması daha kolaydır.

Felsefe grubu öğretmenliği atanma taban puanları son beş yılda şu şekildedir:
- 2020 Ocak: 83,33095
- 2019 Ağustos: 84,25738
- 2019 Şubat: 86,25958
- 2018 Temmuz: 87,1636

Felsefe bölümü, AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanmaktadır.

Felsefe grubu öğretmenliği bölümünde eğitim süresi 4 yıldır.

Felsefe grubu öğretmeni olmak isteyenlerin, üniversitelerin dört yıllık Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi alması gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmeleri için pedagojik formasyon almaları zorunludur.

Felsefe grubu öğretmenliği bölümü, eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu bölümü kazanmak için Türkçe ve Matematik dersleri ile ilgili soruları çözme gereklidir.

Felsefe grubu öğretmenliği bölümü, üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlıdır ve dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Mezun olanlar "Felsefe Grubu Öğretmeni" unvanı alırlar.

Felsefe grubu öğretmeni, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine girmektedir. Devlet okullarında felsefe dersi 10. sınıf ve 11. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak zorunlu ortak ders kategorisindedir.

Sosyoloji bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olabilmeleri için belirli kredilerde ders almaları gerekmektedir: Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi.

Eşit ağırlık bölümü okuyan öğrenciler, matematik, geometri derslerinin yanı sıra coğrafya, tarih, felsefe gibi dersleri de alırlar. Eşit ağırlık bölümü, sayısal bölümlere göre okuması daha kolay olabilir ve avantajlı bir tercih olabilir.

Geri