AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Felsefe egitimle ilgili ne tur sorular sorar?

Editör

Yeni Üye

Felsefe eğitimle ilgili ne tür sorular sorar?​

EĞİTİM FELSEFESİ GENEL OLARAK ŞU SORULARA CEVAP ARAMAYA ÇALIŞIR; İnsan nedir? Eğitim nedir? Eğitimin amacı nedir?

Daimicilik akımı nedir?​

Perennializm, Türkçede Daimicilik olarak da adlandırılır. Eğitimde tüm insanlar için ebediyyen önemli olduğuna inanılan şeylerin öğretilmesi gerektiği düşüncesi. Perennialistler ayrıntılarda değişme olmasına karşın bunların kişi gelişiminde temel hususlar kadar önemli olmadığına inanırlar.

Eğitim sorunları nelerdir?​

Eğitim sorunları nelerdir?
Türk eğitim sistemimizin birçok sorunu vardır: Öğretmen yetiştiren fakültelerin puanlarının düşük olmasından, üniversitede verilen eğitimin yetersizliğine; atamadan, özlük haklarına; adaylık sürecinin yanlışlığından, mesleki gelişmeye; sınav sisteminden, müfredata; ders kitaplarından içeriğine kadar bir dizi hata …

Esasicilik akımı nedir?​

Esasicilik, bir felsefeye bağlı olmaktan ziyade direkt olarak bir eğitim hareketi şeklinde doğmuştur. Eğitimin amacı, geleneksek eğitim felsefeleri için kabul edilen esasici eğitim felsefesine göre toplumu değiştirmeden kültürel mirasın aktarılması yoluyla korumaktır.

Ilerlemeci felsefe nedir?​

İlerlemecilik veya ilericilik (eski Türkçe: terakkiperver), her alanda ileri düzeyde önlemler uygulayarak insanların mevcut durumlarını iyileştirmeyi ve toplumun statüsünü yükseltmeyi amaçlayan, bu doğrultuda toplumsal reformu destekleyen politik felsefedir..

Ilerlemeci eğitim akımı nedir?​

Ilerlemeci eğitim akımı nedir?
İlerlemecilik: Bu felsefede öğrenci merkezdedir. Yani eğitimde öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve yetenekleri dikkate alınmalıdır ve öğrencilerin gizil güçleri ortaya çıkarılmalıdır. İlerlemeciliğe göre işbirlikli çalışma, problem çözme ve öğrenci ilgi ihtiyaç, beklentileri önemlidir.
Daimicilik niçin vardır?​
Eğitim alanında, bütün insanlara ebediyen önemli olan şeylerin öğretilmesinin gerekliliğine inanılan bir düşünce sistemidir. Daimicilik, esas itibariyle klasik idealizm ve realizme dayanmaktadır. Şöyle ki; daimicilik akımına göre insanın doğası ve ahlaki ilkeler değişmez.
Temel esasicilik nedir?​
Esasiciliğin temel amacı, bireylerin zekalarını geliştirmelerine ve yeteneklerini eğitmelerine yardımcı olmaktır. Bu felsefi harekette, öğretmenler bu alanda uzmandır ve geleneksel değerlerin öğretilmesi geniş çapta yayılmıştır.

Felsefe eğitimle ilgili sorular genellikle insanın doğası, eğitimin tanımı, eğitim amaçları gibi konuları kapsar. İşte bazı örnek sorular:

1. İnsan nedir ve ne yapabilir?
2. Eğitim nedir ve toplum için niçin önemlidir?
3. Eğitimin amacı nedir ve eğitim sürecinde hangi değerler öğretilmelidir?
4. Eğitim sistemlerindeki sorunlar nelerdir ve nasıl çözülebilir?
5. Daimicilik (Perennializm) akımının eğitim felsefesi neyi vurgular?
6. Esasicilik (Essentialism) akımı eğitimde hangi prensiplere dayanır?
7. İlerlemeci felsefe eğitimde nasıl uygulanır ve hangi ilkeleri benimser?
8. İlerlemeci eğitim akımının temel prensipleri nelerdir?
9. Daimicilik ve esasicilik akımlarının felsefi temelleri nelerdir?
10. Eğitimde ilerlemecilik anlayışı nasıl bir yaklaşımı benimser ve hangi yöntemleri destekler?

Bu sorular felsefe eğitimine dair genel bir bakış açısı sunabilir ve farklı akımların eğitim sistemine olan etkilerini anlamak için önemli ipuçları verebilir.

Geri