AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Felsefe bolumu mezunlari ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Felsefe bölümü mezunları ne iş yapar?​

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir? Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT’de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler.
Felsefe bölümü hangi üniversitede okunur?
Felsefe Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

Felsefe bölümü mezunları rehber öğretmen olabilir mi?​

Felsefe ve sosyoloji mezunlarının rehber öğretmen olarak atanmasının Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına aykırı olduğunu belirten Eğitim İş, “Açılan rehberlik kursları ve buradan sertifika alan personelin çalıştırılması yasal değildir.
Felsefe nedir ne is yapar?
Felsefe; varoluşun, bilginin, gerçeğin ve ahlakın doğası üzerine yapılan sorgulayıcı çalışmalara verilen genel addır. “Felsefe” Yunanca “bilgelik sevgisi” anlamına gelen kelimelerin kökeninden gelmektedir. Felsefe, insanların dünyayı deneyimleme biçimlerini analiz etmek için mantık ve akıl araçlarını kullanır.
Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. Felsefe öğretmenliği bölümü, okullarda ve eğitim kurumlarında çalışacak felsefe öğretmenlerini yetiştirir.
Ne mezunları rehber öğretmen olabilir?
Buna göre öncelikle üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu üniversitelerden lisans derecesi ile mezun olan kişiler pedagojik formasyon da alarak rehber öğretmen olabilirler.

Boğaziçi felsefe mezunu ne iş yapar?​

Mezunlarımız edindikleri metin okuma hassasiyeti, doğru akıl yürütme ve eleştirme yeteneği açıklayıcı ve inandırıcı yazı yazma becerisiyle mezunlarımız basın-yayın-televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi alanlarda kolaylıkla iş bulabilmektedir.
Felsefe grubu öğretmenliği hangi derslere girer?
Felsefe grubu öğretmenliği bölümü 8 yarıyıllık dönemde eğitim bilimine giriş, sosyolojiye giriş ve gelişim psikolojisi gibi dersler verilmektedir. Aynı zamanda düşünme eğitimi, ölçme ve değerlendirme, kurumlar sosyolojisi, klasik mantık ve çocuk için felsefe gibi dersler de bölüm müfredatında yer almaktadır.

Felsefe grubu Öğretmeni nasıl olunur?​

Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.

Geri