Fellah Köfte (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
2,5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
2,5 su bardağı su
Sosu için;
2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
3-4 diş sarımsak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Servis için;
Limon, maydanoz
Fellah Köfte (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu yoğurma kabına alıyoruz.
Üzerine 2, 5 bardak kaynayan suyumuzu döküp kaşıkla karıştırıp kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz.
Bulgur şişip ılıdıktan sonra öbür materyalleri katıp ortada bir çok azar azar gerektikçe su eği yaparak köftelik hamuru güzelce uzun mühlet yoğuruyoruz.
Sonra elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp ortasına yavaşça bastırarak unlanmış tepsiye koyuyoruz.
Köfteleri hazırladıktan sonra büyükçe bir tencereye su koyup kaynayınca biraz tuz ve sıvı yağ atıp köfteleri makarna haşlar üzere haşlıyoruz.
10 dakika kadar haşladıktan sonra bir adedinin tadına bakarak pişmesini denetim edip yeterliyse süzerek geniş bir servis tabağına alıyoruz.
Sosu için bütün gereçleri sos tenceresine alıp güzelce karıştırarak pişirip sosumuzu hazırlıyoruz.
Köfterin üzerine gezdirip yavaşça karıştırıyoruz.
Biraz limon sıkıp maydanozla süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
2,5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
2,5 su bardağı su
Sosu için;
2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
3-4 diş sarımsak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Servis için;
Limon, maydanoz
Fellah Köfte (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu yoğurma kabına alıyoruz.
Üzerine 2, 5 bardak kaynayan suyumuzu döküp kaşıkla karıştırıp kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz.
Bulgur şişip ılıdıktan sonra öbür materyalleri katıp ortada bir çok azar azar gerektikçe su eği yaparak köftelik hamuru güzelce uzun mühlet yoğuruyoruz.
Sonra elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp ortasına yavaşça bastırarak unlanmış tepsiye koyuyoruz.
Köfteleri hazırladıktan sonra büyükçe bir tencereye su koyup kaynayınca biraz tuz ve sıvı yağ atıp köfteleri makarna haşlar üzere haşlıyoruz.
10 dakika kadar haşladıktan sonra bir adedinin tadına bakarak pişmesini denetim edip yeterliyse süzerek geniş bir servis tabağına alıyoruz.
Sosu için bütün gereçleri sos tenceresine alıp güzelce karıştırarak pişirip sosumuzu hazırlıyoruz.
Köfterin üzerine gezdirip yavaşça karıştırıyoruz.
Biraz limon sıkıp maydanozla süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.