- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
FDM nin açılımı nedir?
FDM (Fused Deposition Modeling) teknolojisi; profesyonel bir 3D yazıcıda filament halinde olan gerçek mühendislik malzemesinin nozzle’da (başlıkta ya da kafada) yarı eriyik hale gelerek, üretim tablasına katman katman dökülmesiyle 3D modeli (prototipi ya da parçayı) inşa eden bir 3D yazıcı teknolojisidir.SLA mı FDM mi?
Tıpkı FDM gibi eklemeli üretim tekniklerinden biri olan Stereolitografi (SLA) de modelleri katman katman oluşturur. Ancak FDM’in aksine SLA bir sıvı reçine olarak tanımlayabileceğimiz fotopolimer kullanır. SLA yazıcılar modelleri genellikle baş aşağı oluşturur.
FDM malzeme nedir?
FDM kavramını, dereceli yapısal fonksiyonlara sahip metal/seramik kompozisyonlu yeni bir malzeme olarak tanımlayabiliriz. Bu malzeme çiftinden metal; tokluğa, elektrik iletkenliğine, işlenebilirliğe, seramik ise; düşük yoğunluğa, yüksek mukavemete ve ısıl dirence sahiptir.
SLS 3D yazıcı Nedir?
SLS TEKNOLOJİSİ NEDİR SLS (Selective Laser Sintering) teknolojisine sahip profesyonel 3B yazıcımızda, üretim tablasına ince bir katman halinde serilen toz halindeki PoliAmid malzemenin yüksek sıcaklık altında lazer gücüyle katılaştırılması ile prototip üretimini | parça üretimini gerçekleştiriyoruz.Hangi 3D yazıcı?
3.000 TL altı en iyi 3D yazıcılar
FDM tedavisi nedir?
Spor yada GYA esnasında olabilecek travmlar sonrasında oluşan sakatlanmaların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca vücudun değişik bölgelerinde oluşan karıncalanma ve uyuşukluklar gibi, klasik tıpta psikosomatik olarak tanımlar. Bir rahatsızlık yine Facial Distorsiyon modeli ile başarı ile tedavi edilebilmektedir.