AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

FBI ajanlari ne yapar?

Editör

Yeni Üye

FBI ajanları ne yapar?​

Bir FBI Özel Ajansının asıl görevi suçları araştırmak ve federal yasaları yürürlüğe koymaktır. FBI ajanları Amerika ve vatandaşlarının güvenliğinden sorumludur.

FBI ve CIA arasındaki fark nedir?​

Federal Soruşturma Bürosu (İngilizce: Federal Bureau of Investigation), kısaca FBI, Amerika Birleşik Devletleri’nin iç istihbarat ve güvenlik gücüdür. Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) aksine, FBI, ABD’nin başlıca iç güvenliği ile ilgilenir.

CIA nedir ne işe yarar?​

CIA nedir ne işe yarar?
Başkan Harry Truman döneminde kurulan, ABD’nin birimleri için gereken ABD dışı ülkelerle ilgili istihbarat bilgilerini toplayan kurum. Merkezi Virginia eyaletindeki Langley’de bulunmaktadır. CIA yasasına göre kurum, organizasyonunu, görevlerini, personelinin sayısını ve maaşlarını saklı tutmak hakkına sahiptir.

MI5 ajanı nedir?​

MI5 (Military Intelligence Section 5) 1909’da kurulan İngiliz iç istihbarat teşkilatı (Karşı istihbarat). MI5 iç istihbarattan sorumluyken, MI6 dış istihbaratla ilgilenir.

#nsa Nedir?​

Ulusal Güvenlik Dairesi (İngilizce: National Security Agency (NSA)), ABD’nin en çok istihbarat toplayan teşkilatı olduğu tahmin edilmektedir. Kriptoloji üzerine uzman olan bir teşkilattır. 4.11.1952 tarihinde resmi olarak kurulmuştur.

CIA belgesi nasıl alınır?​

CIA belgesi nasıl alınır?
4 senelik üniversite mezunu olup, en az 24 ay iç denetim veya denk deneyime (denetim ve değerlendirme / inceleme disiplinleri, dış denetim, kalite güvence, uyum) sahip olan ve sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CIA Sertifikasını alabilirler.
Bilimsel istihbarat nedir?​
Bilimsel istihbarat, ülkenin özellikle ekonomik, teknolojik ve endüstriyel yapısının ar- ge faaliyetlerine odaklanır. Biyografik istihbarat ise ülkenin siyasi, askeri, kültürel, ekonomik ve bilimsel seçkinlerinin bilgilerini toplama üzerine yoğunlaşır.
Mit Ajanı olmak için neler yapılmalı?​
İstihbarat uzmanı branşına başvurabilmek için aşağıdaki temel şartların sağlanması gerekmektedir:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- 35 yaşını doldurmamış olmak.
- Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)

Ajanlar kaç dil bilir?​

Ajanlar kaç dil bilir?
Gizli Servis Ajanlarının ortalama 8 dil’i anadili gibi anlayıp konuştukları bilinmektedir. Standart eğitim ve kurslarla bir dil’i tamamı ile anlayıp konuşabilmenin ortalama 2 yıl’ı bulabildiği durumda bu ajanlar 8 ay’da 8 ayrı eğitim alarak 8 dil’i de nasıl anadil olarak konuştuklarını sizin için araştırdık.

FBI ajanları, suçları araştırır ve federal yasaların uygulanmasını sağlar. Amerika ve vatandaşlarının güvenliğinden sorumludurlar. FBI'nın amacı terörizmi, organize suçu, siber suçu ve diğer ciddi suçları önlemek ve soruşturmak şeklindedir.

CIA ise ABD'nin dış istihbarat teşkilatıdır. ABD'nin ulusal güvenliği ve çıkarları doğrultusunda yurtdışındaki istihbaratı toplar ve analiz eder. CIA, ABD hükümetine stratejik istihbarat sağlamakla görevlidir.

MI5 ise İngiltere'nin iç istihbarat teşkilatıdır. MI5, terörizmi, aşırılığı ve diğer tehditleri önlemek için çalışırken, MI6 ise İngiltere'nin dış istihbaratını gerçekleştiren birimdir.

NSA ise ABD'nin en büyük istihbarat toplayan teşkilatlarından biridir. Kriptoloji alanında uzmanlaşmış olup, iletişim ve bilgi güvenliği konularında çalışır.

Ajan olmak isteyen kişiler belirli kriterleri sağlamalıdır. Türkiye'de bu kapsamda, istihbarat uzmanı branşına başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak ve en az 4 yıllık lisans eğitimi almış olmak gerekmektedir.

Ajanların dil bilgisi konusunda genellikle çok yetenekli olmaları beklenir. Özellikle Gizli Servis Ajanları, ortalama olarak 8 dil konuşabilmektedirler. Bu dilleri anadili gibi hem anlayıp hem konuşabilmek için ciddi bir eğitim süreci geçirirler.

Geri