- Konu Yazar
- #1
Fazla vitamin alınırsa ne olur?
Vücudumuz, işleyişini sürdürebilmesi için bu maddelere çok az miktarlarda da olsa gereksinim duyar. Ancak bu vitaminler aşırı dozda kullanıldığında, baş ağrısı, bulantı, kusma, idrar yolu rahatsızlıklarına, hatta ölüme kadar gidebilen problemlere neden olabilir.Multivitamin etkili mi?
Jenkins’in paylaştığı araştırma sonucuna göre D vitamini, kalsiyum ve C vitamini içeren multivitamin takviyelerinin bedene olumlu veya olumsuz bir etkisi bulunmuyor.Fazla alınan vitaminler, ne gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor? *D vitamini fazlalığı, vücutta fazla kalsiyum emilmesine, dolayısıyla ciddi kalsiyum fazlalılığına neden oluyor. Kan kalsiyum düzeyinde artmaya bağlı olarak kas krampları, kalp ritim problemleri, kabızlık gibi sorunların oluşumuna neden oluyor.
Sürekli vitamin kullanmak zararlı mı?
Sürekli vitamin kullanmak zararlı mı?Yağda eriyen vitaminler (A, D, E, K vitaminleri) fazla alındığında vücutta birikiyor ve kontrolsüz kullanıldığı zaman “hipervitaminoz” denilen vitamin fazlalığına yol açabiliyor. Vitamin eksikliğinin sağlık sorunu olması gibi fazlalığı da sağlık sorunlarına neden olabilir.
C vitamini saat kaçta içilmeli?
C vitamini saat kaçta içilmeli?Büyük ölçüde yararlı bir besin olan bu vitamin, aç karnına alındığında – suda çözündüğü için – çok iyi emilen bir besindir. İdeal bir yol olarak, takviyenizi sabah ilk iş olarak, yemekten 30-45 dakika önce almak olacaktır.
Multivitamin hapları işe yarıyor mu?
Uzun yıllar süren araştırmalar sonucu, bazı vitamin ve gıda takviyelerinin aslında hiçbir işe yaramadığı ortaya çıktı. Hatta, bazı vitaminlerin sağlığa zararlı olduğunu ortaya çıkaran araştırmalar da yapıldı.Multivitamin hapları yararlı mı?
İhtiyaç duyulan vitaminleri tek tek alınmalı Multivitaminlerin içinde faydalı birçok bileşen olmakla birlikte ihtiyaca oranla çoğunlukla dozları yetersiz ve belki de herkesin her bileşene ihtiyacı olmadığı halde tüketiliyor. İşte bu nedenlerle ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin ayrı ayrı alınması gerekiyor.Vitaminler içerdiği kimyasal özelliğe göre yağda eriyenler ve suda eriyenler olarak ikiye ayrılır. Suda eriyen B ve C vitaminleri vücutta birikmez. B ve C vitaminleri suda eriyen vitaminlerdir. Fazla alınsa da vücutta birikmez böbrek yoluyla atılırlar.