Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fazla patlican nasil degerlendirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fazla patlıcan nasıl değerlendirilir?​

Dikkat edin patlıcanlar çok pişmeyecek. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır. 2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır.

Çiğ patlıcan nasıl saklanır?​

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Adana usulü patlıcan kurutması nasıl yapılır?
İpe takılan patlıcanları suya batırıp, çıkartınız. Kalan tohumlar suda temizlenecektir. Daha sonra terasta güneş alan bir ortama çamaşır ipine asınız. 3 günde kuruyacaktır. Kuruyan patlıcanlarımızı kışın yapacağınız zaman önce kaynar suya koyunuz.
Patlıcan kurutması tuzlanır mı?
Patlıcanlarınızı kuruttuğunuza kararmalarını önlemek istiyorsanız, kurutmaya başlamadan önce tıpkı patlıcanlı yemekleri pişirmeden önce yaptığınız gibi 1 saat kadar tuzlu suda bekletip siyah sularının çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Kış için patlıcan nasıl saklanır?​

Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.

Patlıcandan kışlık neler yapılabilir?​

- Dondurucu İçin Yemeklik Patlıcan.
- Patlıcan Salatası Derin Donduruculuk.
- Buzluğa Közleme Patlıcan Ve Kapya.
- Patlıcan Kızartması Donducu İçin.
- Buzluk İçin Köz Patlıcan Ve Biber.
- Buzluk İçin Közlenmiş Patlıcan (Kışa Hazırlık)
- Derin Dondurucuda Konservelik Mısır.
- Karnıyarıklık Közlenmiş Patlıcan (Derin Donduruculuk)
Derin dondurucuda patlıcan zararlı mı?
Patlıcanı derin dondurucuda saklamanın herhangi bir zararı yoktur. Patlıcanlar, yemeklik doğranıp direkt olarak dondurucuya koyulmamalıdır. Böyle yapmak, patlıcanların yemeklere kötü bir tat vermesine yol açar.
Patlıcan güneşte mi kurur gölgede mi?
Size joker bir ipucu daha; patlıcanları kurutabilmeniz için güneş olmazsa olmaz bir etken değildir. Onları gölgede de kurutabilirsiniz fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken şey kurutacağınız ortamın rüzgar gibi hava akımını alan bir yer olması gerektiğidir.

Dolmalık biber ve patlıcan nasıl kurutulur?​

Biberlerin saplarını ayıklayıp, içini temizledikten sonra uç kısımlarından ipe dizin.Biberleri birbirine çok yapıştırmadan hava alacak şekilde ,çok güneş alan bir yere ipleri gergin olacak şekilde takın.Dolmalık biberin iyi kuruması için en az 3-4 gün çok güneşli havalarda kalması gerekiyor.

Patlıcan çürümeden nasıl kurutulur?​

Aynı zamanda güneşsiz olan rüzgâr etkisi sayesinde patlıcanların kararmadan kurumasını da sağlayabileceğinizi unutmayın. Patlıcanları hangi yöntemle kurutacak olursanız olun aralarında boşluklar bırakarak dizmeye özen gösterin. Bu sayede patlıcanların kurumayan bir noktasının kalmasını ve çürümesini önlersiniz.
Patlican kac gün dayanir?
Önemli bir not: Eğer buzluğunuz bozulmaz, uzun süreli elektrik kesintisi gibi sorunlarla karşılaşmazsanız kızartarak, közleyerek ya da kavurarak hazırladığınız tüm patlıcanları 1 yıl boyunca buzluğunuzda güvenle saklayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.
Patlıcan neden bozulur?
PATLICAN Patlıcan ısıya duyarlı olduğundan buzdolabına koymak zarar görmesine neden olabiliyor. Patlıcanı gün ışığından uzakta ve oda sıcaklığında saklamak gerekiyor. Bu sayede çok daha uzun süre dayanabiliyor.

Kış için patlıcan nasıl yapılır?​

Kışlık Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin.
- Biberleri küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
- Domatesleri de güzelce kavurduktan sonra, patlıcanları süzün, durulayın ve ilave edin.
 
Geri
Üst