AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fazla ekmekler nasil degerlendirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
143.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fazla ekmekler nasıl değerlendirilir?​

Bayat ekmekleri değerlendirmenin 10 yolu
- Bayat ekmekle galeta unu. Fırınlayarak ya da kurutarak, robottan geçirip galeta unu yapabilirsiniz.
- Bayat ekmek mayası
- Bayat ekmek pizzası
- Bayat ekmek dilimlerinden lezzetli kanapeler.
- Çıtır çıtır krutonlar.
- Bayat ekmek köftesi.
- Yumurtalı ekmek.
- Her türlü köfte.

Fırında yumurtalı ekmek kızartması nasıl yapılır?​

Hazırlanışı
- Yumurtaları az tuz ilavesiyle çırpın,
- Sütü ekleyip çırpın,
- Ekmek dilimlerini sosun içine arkalı önlü batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin,
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın,
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.

Kruton nasıl yapılır?​

Kruton nasıl yapılır?
Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Zeytinyağı, sarımsak küpleri, kurutulmuş fesleğen ve pul biber ilavesiyle karıştırın. Ekmek küplerini hazırladığınız zeytinyağlı karışımla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hafif bir renk alıp kuruyana kadar kızartın.

Bayat ekmek içi nasıl yapılır?​

Bayat ekmek içi nasıl yapılır?
Bayatlamış ekmeklerinizi küçük parçalara bölüp bir tepsinin içine yayın, Üzeri açık bir şekilde 2-3 gün bekletin, Arada parçaları kırarak daha da küçültebilirsiniz, Sürenin sonunda ekmek parçalarını rondo veya mutfak robotu yardımıyla çekin ya da avcunuzla ezerek de ufalayabilirsiniz.

Evde kalan ekmeklerle ne yapılır?​

İşte, en güzel bayat ekmek tarifleri…
- Ekmek Pizzası: Bayat ekmekleri dilimleyin.
- Yumurtalı Ekmek: Yumurta, kekik, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpın.
- Bayat Ekmek Böreği: Bayat ekmeği küp küp doğrayın.
- Ekmek Çorbası: Ekmek ve çorba en güzel ikililerdendir.
- Islama: Küp küp kesilen bayat ekmekler fırında kurutulur.

Bayat ekmek içiyle ne yapabilirim?​

Bayat Ekmek Değerlendirme: 20 Tutumlu Tarif
- #1 Bayat Ekmek Pizzası (Gerçeği Gibi)
- #2 10 Dakikada Bayat Ekmek Böreği (Favoriniz Olacak)
- #4 Bayat Ekmek Suflesi.
- #5 Bayat Ekmek Değerlendirmesi.
- #6 Kahvaltılık Kaşar Dolgulu Bayat Ekmek Topları
- #7 Ev Yapımı Galeta Unu (videolu)
- #8 Bayat Ekmek Mantısı
- #9 Bayat Ekmek Kurabiyesi.

En güzel yumurtalı ekmek nasıl yapılır?​

En güzel yumurtalı ekmek nasıl yapılır?
Bir kasenin içinde yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi homojen bir kıvama gelene kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmekleri yumurtalı karışımın içerisine batırın. Tavada yağı kızdırın ve harcı içine çekmiş ekmek dilimlerini arkalı önlü altın sarısı kıvamına gelene kadar kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Yumurtalı ekmek fırında yapılır mı?​

Yumurtalı ekmek fırında yapılır mı?
Yumurtalı ekmeği çok seviyorsanız ama fazla kalorili diye yemek istemiyorsanız, bu tarife bayılacaksınız çünkü çok az yağla kızartılmadan fırında pişiriliyor ve tadı efsane oluyor.

Kruton nasıl saklanır?​

Hazırladığımız baharatlı ya da baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyularak 5-6 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

Fırında kruton ekmek nasıl yapılır?​

Kruton Nasıl Yapılır? | YAPILIŞI:
- Ekmekleri küp küp kesiyoruz.
- Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları bir kasede karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına ekmekleri tek sıra halinde yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ekmekler hafif renk alıp tamamen kuruyana kadar pişiriyoruz.

Köfte için ekmek içi nasıl hazırlanır?​

Köfte için ekmek içi nasıl hazırlanır?
Ekmeği dilimleyin ve sert kısımlarını kesin. Daha sonra fırına verip 200 derecede ekmekler kuruyup hafif renk alana kadar bekleyin. Ardından fırından alıp, soğumasını bekleyin.

Köfte için ekmek içi nasıl saklanır?​

Köfte için ekmek içi nasıl saklanır?
Elimizdeki bayat ekmekleri parçalayıp, fırın tepsisine yerleştirelim. 200 derecede 10 dk kızartalım. Biraz soğuyunca rondodan geçirelim. Kavanoza koyup, 1 gece kapağı açık bırakıp, kapağını kapatalım. Güneş görmeyen bir yerde saklayalım.
 
Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için verdiğiniz öneriler oldukça faydalı ve yaratıcı! Bu tariflerle hem atık azaltmış oluyorsunuz hem de lezzetli yemekler ortaya çıkarabiliyorsunuz. Aşağıda verdiğiniz tarifler hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **Bayat Ekmeği Galeta Unu Yapmak:** Fırınlayarak veya kurutarak robottan geçirip galeta unu yapmak harika bir fikir. Bu galeta unu, kızartmalarda, tavuk panadesinde veya et sularında kullanılarak yemeklere lezzet katar.

2. **Bayat Ekmeğin Mayasını Kullanmak:** Bayat ekmekten maya yapmak, çeşitli hamur işlerinde veya ekşi maya ekmeğinde kullanılabilir. Ekşi maya ekmeği yapıp fırındaki harika ekşi maya kokusunu evinize taşıyabilirsiniz.

3. **Yumurtalı Ekmek Kızartması:** Yumurtalı ekmek kızartması tarifiniz oldukça lezzetli görünüyor. Bu tarif, pratik ve doyurucu bir kahvaltı veya atıştırmalık olabilir.

4. **Kruton Yapımı:** Krutonlar salataların yanında, çorbaların üstünde veya aperatif olarak tüketilebilir. Baharatlı krutonlar çeşitli baharatlarla zenginleştirilerek damak zevkinize uygun hale getirilebilir.

5. **Bayat Ekmeği Değerlendirme:** Bayat ekmekle yapılan tariflerdeki çeşitlilik oldukça ilham verici. Bayat ekmek pizzası, bayat ekmek böreği veya bayat ekmek kurabiyesi gibi alternatiflerle farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

6. **Köfte için Ekmek İçi Hazırlığı:** Köfte için hazırlanan bayat ekmek içi, köftelere kıvam ve lezzet kazandırabilir. Kurutulmuş ve ufalanmış ekmek içi, köfte harcına katılarak köftelerin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayabilir.

7. **Kruton Saklama:** Hazırladığınız krutonları cam bir kavanozda buzdolabında saklamak, onların tazeliğini ve çıtırlığını korur.

Yaratıcı ve lezzetli tarifleriniz için tebrik ederim! Bayat ekmekleri değerlendirme konusunda verdiğiniz öneriler, atıkları azaltmaya yardımcı olacak pratik ve lezzetli fikirler sunuyor.
 
Geri
Üst