Fazilet takvimi ile diyanet takvimi arasindaki fark nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.700
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fazilet takvimi ile diyanet takvimi arasındaki fark nedir?​

namaz vakitleri diyanet veya diğer birçok takvim şirketinden farklıdır. yani fazilet takvimi’nin namaz vakitleri her zaman diyanet vakitlerine göre ileridedir. bunun sebebi ise temkin uygulamasıdır. imsak vakitleri diğer takvimlerden daha erken olan takvim.
Namaz vakitleri neden farklı?
Muhtelif takvimlerde ve imsakiyelerde namaz vakitlerinde herhangi bir değişiklik olmazken, imsak vakitlerindeki farklılık, Diyanet’in 30 yıl önce aldığı karardan kaynaklanıyor. Yani Türkiye Takvimi’nin doğru olduğunu aslında Diyanet de onaylıyor.
Namaz vakitleri güneşe göre nasıl hesaplanır?
Güneşin gökküredeki konumuna bağlanan namaz vakitlerinin belirlenebilmesi için güneşin o konumuna ilişkin saat açısının bulunması gerekir. Öğle vakti için ise güneşin meridyenden geçiş anının hesaplanması gerekir ve bunun formülü α – ET ± L şeklindedir.

Akşam ezanı vakti ne zaman girer?​

Akşam namazının vakti; güneşin batması ile başlayıp, Ebû Hanîfe’ye göre güneşin batışından sonra ufukta kalan aydınlık kayboluncaya kadar devam eder. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), “Akşam namazı vaktinin başlangıcı güneşin batışı, sonu da ufkun kayboluşudur” (Tirmizî, Salât, 2; 282) buyurmuştur.
Fazilet Takvimi i sani ne demek?
İşte Diyanetin yanıtı: “Asr-ı evvel”, ikindi namazının ilk vakti; “asr-ı sânî” ise ikindi namazının ikinci vakti demektir.
Imsak ve ezan vakti neden farklı?
İmsak ile güneşin doğuş vakti arasında namaz kılınır. Fakat faziletli olan zaman güneşten bir saat önce olduğu için ramazan harici dönemlerde sabah ezanları takvimde belirtilen güneşin doğuş vaktinden bir saat önce okutulmaktadır.
Temkin vakti ne demek?
Buna göre güneş doğuş-batışta 7 dakika temkin uygulanmakta ve güneşin doğuşundan 7 dakika öncesi sabah namazının son vakti, güneşin batışından 7 dakika sonrası da akşam namazı vaktinin başlangıcı olarak belirlenmektedir.
Sabah namazı vakti neye göre hesaplanır?
Fecrin doğması ile başlayan sabah namazı vakti güneşin doğuşu ile sona ermektedir. Fecrin doğması ise tan vaktini belli etmektedir. Bu vakit sizin de bildiğiniz gibi gökyüzünün iki tarafının karanlık 1 tarafının aydınlık olduğu zamandır. Tan vaktinin hemen ardından doğudan aydınlık görülmeye başlanır.

Sabah namaz vakti ezandan kaç dakika önce girer?​

Yani sabah namazını kılmak için ezanın okunmasını beklemeye gerek yoktur. Hanefi mezhebine göre namaz kılarken ve henüz namaz bitmeden güneş doğarsa o namaz bozulur. Bu namazı kerahet vakti çıktıktan sonra kaza etmek gerekir. Kerahet vakti, güneş doğduktan 45-50 dakika sonra çıkmaktadır.
 
Geri
Üst