AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fazil Say Insan Insan ne anlatiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fazıl Say İnsan İnsan ne anlatıyor?​

Bu şarkıyı büyüten diğer şey ise Gezi ruhuyla bütünleşen anlamı elbet. Birleştikçe büyüyen haksızlıkla mücadele ve dayanıştıkça birleşen insanlık hali… Muhyiddin Abdal’ın (16 yy) “İnsan İnsan” şiirini Fazıl Say besteledi. Cem Adrian, Güvenç Dağüstün, Burcu Uyar, Selva Erdener seslendirdi.

İnsan İnsan kim söylüyor?​

Fazıl Say, Muhyiddin Abdal’ın sözlerini besteledi. “İnsan insan!” isimli şarkıyı Cem Adrian, Güvenç Dağüstün, Burcu Uyar ve Selva Erdener söyledi.
İnsan İnsan bestesi kime ait?
Fazıl Sayİnsan İnsan / BesteciFazıl Say, Türk klasik batı müziği piyanisti ve besteci. Vikipedi

Ayan nedir pinhan nedir Nişan nedir ne demek?​

Nişan nedir şimdi bildim. Ayan: Gözle görülen, açık, belli. Pinhan: Gizli, saklı, gizlenmiş. Nişan: Belirti, iz.

Insan insan nedir dayı?​

İnsan nedir, bildin mi dayı? Muhyiddin Abdal, XVI. yüzyılda: “İnsan insan derler idi, insan nedir şimdi bildim. Can can deyu söylerler idi, Ben Can nedir şimdi bildim. Kendisinde buldu bulan, bulmadı taşrada kalan.
İnsan İnsan şiiri kime ait?
Bektaşî ulularından biri olarak kabul edilmektedir. Hece vezni ile Hurufi anlayışta yazdığı şiirlerini küçük bir divanda toplamıştır. Muhyidin Abdal’ın “İnsan İnsan” adlı şiiri Fazıl Say tarafından bestelendi ve İlk Şarkılar albümünde yer aldı.

Fazıl Say insan insanı kim söylüyor?​

Muhyiddin Abdal’ın “İnsan insan” şiirini, 24 yaşımda bestelemiştim, bir Halk şiiri Antolojisi kitabında keşfetmiştim. Uhrevidir şiir. Dünyadan evrene bir s o s çağrısı misali.. 2006 yılında bir “konsept şarkısı” olan “İnsan insan” ı kaydettim.

Insan nedir bildin mi sen?​

Muhyiddin Abdal, XVI. yüzyılda: “İnsan insan derler idi, insan nedir şimdi bildim. Can can deyu söylerler idi, Ben Can nedir şimdi bildim. Kendisinde buldu bulan, bulmadı taşrada kalan. Canların kalbinde olan, iman nedir şimdi bildim…” demiş.
Insan insan nedir bildin mi dayı?

Sıfat ile zat olmuşum ne demek?​

“Sıfat ile zat olmuşum…” Budur olan biteni bambaşka bir boyuta taşıyan. Zatların, sıfatla tamamlanması. Her şey değişir, gelişir.

İnsan İnsan hangi dizide çaldı?​

Digital platform puhutv’den yayınlanan Fi’nin 12. bölüm son sahnesinde çalan ‘İnsan İnsan’ şarkısı sezon finaline damga vurdu. Duru, Can Manay’a giderken çalan şarkının bestesi Fazıl Say’a ait.

Geri