AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fazil Say hangi okul mezunu?

Editör

Yeni Üye

Fazıl Say hangi okul mezunu?​

Robert Schumann HochschuleFazıl Say / Üniversite

Fazıl Say Devlet Sanatçısı mi?​

Fenmen, Say’a sekiz yıl boyunca piyano, solfej ve müzik teorisi öğretti, besteciliğe özendirdi. Mithat Fenmen’in 1982’de ölümünün ardından Ankara Devlet Konservatuarı’na giren Fazıl Say, on dört yaşında üniversite öğrenci oldu.

Fazıl Say ne kadar ünlü?​

Fazıl Say ne kadar ünlü?
Bir yorumcu olarak, Bach’dan Stravinski’ye Mozart’dan Ravel’e, Beethoven’dan Mussorgski’ye kadar pek çok farklı bestecinin eserlerini kaydettiği CD’ler 30’dan fazla ödül ile onurlandırıldı. Sanatçı; yorumcu ve besteci olarak dört kez ECHO Ödülü ‘nü aldı.

Fazıl Say ülkemize hangi alanda katkı sağlamıştır?​

Fazıl Say ülkemize hangi alanda katkı sağlamıştır?
İlk Şarkılar (2013), Yeni Şarkılar (2015) ve Şu Dünyanın Sırrı albümleri bu ilginin bir ürünüydü. Albümlerde Serenad Bağcan solist olarak yer aldı ve ikili hem Türkiye’de hem de birçok ülkede konserler verdi. Sanatçı 2015 yılında Nazım Hikmet Korosu’nu kurarak genel müzik direktörlüğünü üstlendi.

Fazıl Say piyanoya kaç yaşında?​

52 yaşında (14 Ocak 1970)Fazıl Say / Yaş

Fazıl Say dudağına ne oldu?​

Fazıl Say, dudak damak yarığı ile dünyaya gelmiş bir çocuktu. Bebeklikte geçirdiği bir ameliyatla yarık dudağı dikildi.

Fazıl Say dünyaca ünlü piyanistimiz de doğru mu yanlış mı?​

Fazıl Say dünyaca ünlü piyanistimiz de doğru mu yanlış mı?
Konserlerim, kitaplarım, albümlerim ilgi görüyor. Kaldı ki, bu ülkeyi piyanomla dünyaya tanıtıyorum” dedi. daha küçük yaşta tanıştığını anlattı. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, “Yaşar Kemal’den Cemal Süreya’ya, Metin Altıok’tan Turgut Uyar’a kadar hepsini 7-8 yaşındayken tanıdım.

Fazıl Say konseri ne kadar surer?​

Fazıl Say konseri ne kadar surer?
KONSER PROGRAMI Arasız 100′ sürer. Yürekten hissediyor ve biliyoruz: Başka bir dünya mümkün!

Fazıl Say ne iş yapar?​

PiyanistBesteciFazıl Say/Meslekleri

Fazıl Sayın kızı kaç yaşında?​

Kumru Say (d.2000) adında bir kızı vardır. Daha sonra ünlü piyanist 2012’den beri beraber olduğu mimar Ece Dağıstan ile İtalya’nın Milano kentinde 25 Ocak 2019 tarihinde hayatını birleştirdi.

Fazıl Say çocuğu var mi?​

Fazıl Say çocuğu var mi?
Kumru SayFazıl Say / Çocukları

Fazil saya kim yamuk agiz dedi?​

Fazil saya kim yamuk agiz dedi?
Ünlü piyanist Fazıl Say, kendisinin ve eşi Ece Dağıstan Say’ın, Ekrem ve Dilek İmamoğlu çiftiyle çektirdiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak, “Fotoğrafı çeken kişi de Devlet Bahçeli’dir” demişti. Bu paylaşımın ardından tepkiler alan Say’a ‘yamuk ağız’ denilerek dış görünüşüyle ilgili yorumlar yapılmıştı.

Fazıl Saya kim yamuk ağız dedi?​

Fazıl Say’dan kendisine ‘Yamuk ağız’ diyen hesaplara yanıt: ‘Ben tavşan dudak doğumluyum’ Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, kendisine dış görünüşü üzerinden yapılan yorumlara ilişkin açıklama yaptı. Say, kendisine yapılan yorumlara ‘Ben tavşan dudak doğumluyum. Dört ameliyatım var’ şeklinde karşılık verdi.

Fazıl Say, müzik kariyerinde önemli bir yere sahip olan ünlü bir piyanist ve bestecidir. 14 Ocak 1970 doğumlu olan Fazıl Say, şu anda 52 yaşındadır. Müziğe olan tutkusuyla genç yaşta başlayan Say, dudak damak yarığı ile dünyaya gelmiş ancak bebeklikte geçirdiği ameliyatla bu durum düzeltilmiştir. Eğitim hayatına Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başlayan Say, daha sonra yurtdışında da eğitim almış ve kariyerinde önemli başarılara imza atmıştır.

Fazıl Say, dünya çapında büyük bir üne sahip olan bir müzisyendir. Yorumları ve bestelediği eserlerle geniş kitlelere hitap etmiş ve birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca ülkemize birçok alanda katkı sağlamıştır. 2015 yılında Nazım Hikmet Korosu'nu kurarak genel müzik direktörlüğünü üstlenmiş ve çeşitli albümler çıkarmıştır.

Ayrıca Fazıl Say'ın, kızı Kumru Say'ın yanı sıra çocuğu bulunmamaktadır. Kendisi hayatını mimar Ece Dağıstan ile birleştirmiş ve 2019 yılında evlenmiştir.

Son olarak, Fazıl Say'ın dış görünüşü hakkında yapılan yorumlara "Ben tavşan dudak doğumluyum. Dört ameliyatım var" diyerek karşılık verdiği bilinmektedir.

Geri