AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fava Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kuru bakla
2 büyük baş kuru soğan
1 su bardağı zeytin yağı
(2 parmak kadarı üstüne servis sırasında dökülecek)
1 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için yeşillikler kullanılabilir (Maydanoz, dereotu, nane ve taze soğan)

Fava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru baklayı ılık suda iki saat kadar bekletin suyunu birkaç defa süzün.
Soğanı küp küp doğrayın ve yağ ile pembe olana kadar kavurun ve sarımsağı ekleyin.
Kuru bakmayı da ekleyip üstünü evre kadar sıcak su koyup kısık ateşte 2 saat kadar ortada karıştırarak pişirin.
Koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin ve de blenderdan geçirin, hala pütür varsa süzgeçten geçirin.
Borcamı soğuk su ile çalkalayın ve püre kıvamındaki baklayı dökün sallayın ki yerine otursun.
Soğuyunca dolaba kaldırın en az üç saat beklesin ve zıt çevirip süsleyip servise hazırlayın. Çok eski ve lezzetli bir müzedir. Afiyet olsun.
Fava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst