AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fava hangi yoreye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fava hangi yöreye ait?​

Fava bir diğer adıyla bakla ezmesi, özellikle Ege ve Yunan mutfağında yaygın olarak yapılan bir lezzettir.

Orjinal fava nasıl yapılır?​

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Üstüne kesme şekerli ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin.
Kuru bakla fava nasıl yapılır?
Bakla Favası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 bardak kuru baklanın üzerine 4 bardak su eklenir ( 1′ e 2 ölçü olmalı) 1 kuru soğan iri doğranır.
- Zeytinyağı ve tuz eklenip düdüklüde 20 dk pişirilir.
- Pişen bakla blenderden geçirilir.
- 1- 2 dk da katılaşıp jöle kıvamını alacaktır.
Fava Restaurant’ın sahibi kim?
Fava’nın sahibi; Murat Baskı… Mekanın işletmesini ise eski televizyon muhabiri Borayhan Gülcü yürütüyor. Fava, kısa sürede lezzet tutkunlarının, füzyon mutfağının en özel lezzetlerini tatmak isteyenlerin adresi oldu.

Favaya tahin konur mu?​

Baklalar tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan alınan baklalar püre kıvamına gelene kadar blendır ile çekilir. Daha sonra içine limon suyu, zeytinyağı, tahin ve kimyon eklenerek tahta bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırılır ve cam bir kaseye alınır.

En lezzetli fava nasıl yapılır?​

Fava Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve tencerede bekletin.
- Kullanacağınız soğanı temizleyin ve ince ince kıyın.
- Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dereotunu temizleyip kıydıktan sonra, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Kuru bakladan fava olur mu?
Deneyebileceğiniz Fava Tarifleri Yapımı oldukça kolay olan ve kuru iç bakla ile yapılan bu mezeyi defterlerinizde bulundurmalı ve ilk fırsatta denemelisiniz. Baklanın taze çıktığı ilkbahar mevsiminde fava, iç bakla ile de yapılabilir.
Fava nasıl koyulaşır?
Baklalar yumuşadığında tencere içinde bir miktar su bırakmaya dikkat edin. Bu sayede püre haline getirmeniz kolaylaşacaktır. Favayı soğutmadan servis etmeniz gerekir. Baklalar soğudukça sertleşmeye ve koyulaşmaya başlayacaktır.
Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Fava hangi dil? Fava, Rumca dilinden Türkçe’mize geçmiştir.
Favaya limon sıkılır mı?
Limonlu Fava Tarifi Hazırlanışı Toz şekeri ve tuzu serpiştirdikten sonra zeytinyağını da ilave edin. Arada sırada karıştırarak bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu da ilave edip ocaktan alın.
Izmir fava nasıl yapılır?
Ege Usulü Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru baklayı yıkayın ve tencereye baklayı koyup üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
- Suyu çektikçe az az su ilave edin.
- Soğuduktan sonra bıçakla kare şeklini verip zeytin yağını arzuya göre üzerinde gezdirin.
 
Geri
Üst