AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Faturam fazla geldi ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Faturam fazla geldi ne yapmalıyım?​

Fatura aşımına izin vermeyen paketler kullanın Tüm bu önlemlere rağmen hala yüksek fatura gelmesinden korkuyorsanız paket bakiyesi bittiğinde duran ve paket aşımı yapmanıza izin vermeyen tarifelere geçebilirsiniz. Her üç operatörde de paket aşımı yapmayan tarifeler ve bittiğinde duran internet paketleri mevcut.

Elektrik faturam çok yüksek geldi nereye şikayet edebilirim?​

Eğer fatura ile ilgili bir hata olduğu düşünülüyorsa bu durumda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun internet sayfasından tüketici şikayetleri bölümüne girmek gerekiyor.

Faturam neden yüksek geliyor?​

Faturam neden yüksek geliyor?
Hattınıza tanımla tarife, paket ve kampanyaların ücretleri, kullandığınız özel servisler, paket aşımı gibi bir çok etken faturanızın beklediğinizden fazla gelmesine sebep olabilir.

Elektrik faturasını düşürmek için ne yapmalı?​

- En pahalı zaman dilimi 17.00 ila 22.00 saatleri arası Prof.
- TASARRUF. Türkiye günlerdir elektrik faturası şoku yaşıyor, tüketiciler ise elektrik faturalarını aşağı çekebilmenin yollarını arıyor.
- Kritik eşik.
- Tüketim azalmalı
- Fişleri prizden çekin.
- Boş odaları ısıtmayın.
- Sık sık açıp kapamayın.
- ÇAMAŞIRLARI NEMLİYKEN ÜTÜLEYİN.

Elektrik faturam çok yüksek geldi ne yapmalıyım?​

Elektrik faturasına itiraz etmeden önce borcunuzu ödeyin. Ancak faturanız geçmiş aydaki kullanımlarınıza kıyasla %30’dan fazla geldiyse, ödemenizi daha önceki ayın tutarından yapıp, itiraz sürecine başlayabilirsiniz. Herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacaktır. İtirazınızın sonucu 10 gün içinde size ulaştırılacaktır.

Turkcell faturam fazla geldi ne yapmalıyım?​

Turkcell faturam fazla geldi ne yapmalıyım?
DAHA FAZLA Faturanızla ilgili canlı destek ve danışmanlık almak ihtiyacı duyarsanız da 532’yi arayarak Fatura Danışmanları ile görüşebilirsiniz. 0532 757 22 22 Ücretsiz Hizmet Hattı, faturanız ile bilgileri ücretsiz öğrenebileceğiniz bir sesli yanıt servisidir.

Elektrik faturalarına nasıl itiraz edilir?​

Elektrik faturalarına itiraz etmek için kişilerin, fatura ve kimlik ile birlikte anlaşmalı olduğu elektrik şirketinin müşteri hizmetlerine dilekçe veya mail yoluyla başvuru yapması gerekmektedir. Türkiye’de elektrik dağıtım hizmeti, 21 özel elektrik dağıtım şirketleri tarafından yapılır.

Telefon faturası neden çok geliyor?​

Her hangi bir internet paketi aldıktan sonra paketiniz aktif hale getirilmemişse/unutulmuşsa/gözden kaçmışsa/satın aldığınız şube bildirmemişse vs ve siz internet paketiniz aktif hale getirilmeden 1-2 gün kullanmışsanız ayda sadece şu kadar dedikleri tarifelerin dışında farklı bir ücretle faturanıza yansıtıyorlar.

Elektrik faturası çok yüksek geldi ne yapmalıyım?​

Elektrik faturası çok yüksek geldi ne yapmalıyım?

Elektrik faturası yüksek kademe nedir?​

01.03.2022 tarihinden itibaren ticarethane AG tek zamanlı abone grubu için günlük ortalama tüketim 30 kWh ve altında ise düşük kademeli tarife (Kademe 1), günlük ortalama tüketim 30 kWh’ın üzerinde ise yüksek kademeli tarife (Kademe 2) uygulanır.

Elektrik ve su faturalarının az gelmesi için ne yapmalı?​

ELEKTRİK FATURASI NASIL AZALTILIR?
- Kullanmadığınız ampulleri kapatın!
- Kullanmadığınız elektronik eşyaları prizden çekin!
- 3. Enerji tasarruflu ampul kullanın!
- Beyaz eşya alırken elektrik tasarrufunu göz önünde bulundurun!
- Buzdolabı ve derin dondurucuyu doğru yere koyun!
- Çamaşır ve bulaşık ve makinasını doğru kullanın!

Turkcell fatura itiraz nasıl yapılır?​

Turkcell fatura itiraz nasıl yapılır?
Turkcell hattınızdan 0532 757 22 22’yi aramak ve Hesabım’ı kullanmak ücretsizdir. 532’yi arayıp sesli yanıt siteminde geçireceğiniz süre de ücretsizdir.

Elektrik faturası için nereye şikayet edebilirim?​

Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz. Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186’dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz.

Elektrik faturasını nasıl şikayet edebilirim?​

Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünülüyorsa: Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır. Dilekçeyi hizmet birimleri ya da işletme müdürlüklerine doğrudan ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir veya müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.

Faturam fazla geldiğinde yapabileceğiniz çeşitli adımlar bulunmaktadır. Öncelikle faturanızın neden yüksek geldiğini belirlemek ve gerektiğinde düzeltme yapmak önemlidir. Aşağıda faturanızı düşürebileceğiniz ve daha fazla bilgi alabileceğiniz bazı adımlar bulunmaktadır:

1. **Fatura Aşımını Önleyen Paketler Kullanın:** Eğer faturanızın yüksek gelmesinden endişe ediyorsanız, paket bakiyeniz tükendiğinde duran ve paket aşımına izin vermeyen tarifelere geçebilirsiniz. Bu şekilde beklenmedik ek ücretlerden kaçınabilirsiniz.

2. **Enerji Tüketimini Azaltın:** Elektrik faturasını düşürmek için günlük alışkanlıklarınızı gözden geçirebilirsiniz. Örneğin, en pahalı zaman dilimlerinde elektrik tüketiminden kaçınarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Ayrıca, kullanmadığınız elektronik cihazları prizden çekerek gereksiz enerji harcamasını önleyebilirsiniz.

3. **Faturayı İtiraz Etmek:** Eğer elektrik faturanız çok yüksek geldiyse ve hatalı olduğunu düşünüyorsanız, önce borcunuzu ödeyerek itiraz sürecine başlayabilirsiniz. Faturanız geçmiş aylara göre belirli bir yüzde üzerinde artış gösteriyorsa, bu konuda itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.

4. **Operatörün Müşteri Hizmetleriyle İletişime Geçin:** Turkcell faturasının yüksek gelmesi durumunda direkt olarak Turkcell müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilir ve sorununuzu çözebilirsiniz. Aynı şekilde elektrik faturası konusunda da ilgili elektrik dağıtım şirketiyle irtibata geçerek şikayette bulunabilirsiniz.

Faturanızla ilgili herhangi bir sorun olduğunda hızlı bir şekilde hareket etmek ve gerektiğinde şikayet mekanizmalarını kullanmak önemlidir. Unutmayın, doğru zamanda alınacak önlemler ve bilinçli tüketim alışkanlıkları ile faturalarınızı kontrol altında tutabilirsiniz.

Geri