AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Faturalar nasil askiya alinir?

Editör

Yeni Üye

Faturalar nasıl askıya alınır?​

ASKIDA BAŞVURU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? – Askıda fatura başvurusu için askidafatura.ibb.gov.tr sayfasına giriş yapıyorsunuz. – Ardında sayfada “ASKIDA FATURA BIRAK” butonuna tıklıyorsunuz. – Karşınıza çıkan sayfada kişisel bilgileri doldurup “ASKIDA FATURA BIRAK” butonuna tıklıyorsunuz.

Askıda tahakkuk ne demek?​

Askıda tahakkuk ne demek?
Buna göre; içinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden, güncelleştirme işleminin yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarından en az bir taksitini ödemeyenlerin üyeliği yönetim kurulu kararıyla askıya alınır.

Askıya fatura bırak ne demek?​

İBB’nin yaşama geçirdiği “askıda fatura” uygulaması, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverleri buluşturmayı hedefliyor. https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen sisteme, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler, ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyor.

Askida fatura ödeme nasil yapilir?​

Askida fatura ödeme nasil yapilir?
Fatura ödeme talebinde bulunmak isteyenler İBB’nin internet sitesine giriş yaparak karşısına çıkan ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayarak faturalarının ödenmesi için başvuru yapabiliyor. İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturaları Askıda Fatura Uygulaması ile ödenebiliyor.

Fatura tahakkuk edilmiştir ne demek?​

Tahakkuk, tebliğ edilen verginin artık ödenme safhasına ulaşması anlamına gelir. Tahakkuk fişi, bir vergi bedelinin tahakkuk ettiğini ve ödenmesi gerektiğini belirten bir belgedir.

İBB eğitim destek paketi başvuru nasıl yapılır?​

İBB eğitim destek paketi başvuru nasıl yapılır?
‘İBB Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği’ne göre başvurusu onaylanan üniversite öğrencilerine maddi destek sağlanacak. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başvuruları, 5-22 Ekim tarihleri arasında https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ web sitesi üzerinden alınacak.

Hoşgeldin Bebek Paketi kimlere verilir?​

Paket kapsamında, 0-3 yaş aralığında çocuğu olan ailelere destek verilmektedir.

Askıda fatura başvurusu yapmak için öncelikle askidafatura.ibb.gov.tr sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sayfadaki "ASKIDA FATURA BIRAK" butonuna tıklayarak karşınıza çıkan formu doldurmanız ve ardından yine aynı butona tıklamanız gerekmektedir.

Askıda tahakkuk, içinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden güncelleme işlemi yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ile o süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarını ödemeyenlerin üyeliğinin yönetim kurulu kararıyla askıya alınması anlamına gelmektedir.

"Askıda fatura bırak" ise İBB'nin uyguladığı bir sistemdir. Bu uygulama ile ihtiyaç sahibi aileler, ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakarak hayırseverlerin destek olmasını sağlayabilirler. Sisteme İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler erişebilirler.

Fatura ödeme talebinde bulunmak isteyenler İBB'nin internet sitesine giriş yaparak "askıda fatura" uygulamasına tıklayarak fatura ödemeleri için başvuru yapabilirler. İSKİ ve İGDAŞ'a ait su ve doğalgaz faturaları da bu uygulama ile ödenebilir.

"Fatura tahakkuk edilmiştir" ifadesi ise tebliğ edilen verginin artık ödenme aşamasına geldiğini ifade eder. Tahakkuk fişi ise vergi bedelinin tahakkuk ettiğini ve ödenmesi gerektiğini belirten bir belgedir.

İBB eğitim destek paketi başvurusu için İBB'nin web sitesi üzerinde belirtilen tarihler arasında başvuru yapabilirsiniz. Maddi destek, başvurusu onaylanan üniversite öğrencilerine sağlanmaktadır.

Hoşgeldin Bebek Paketi ise 0-3 yaş aralığında çocuğu olan ailelere yönelik destek paketidir. Bu paketle çocukları olan ailelere destek sağlanmaktadır.

Geri