Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Faturadaki vergiler nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Faturadaki vergiler nelerdir?​

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 2022 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesi uyarınca; sizin adınıza devlete ödenen vergiler aşağıda belirtilmiştir.
- Telsiz Kullanım Ücreti.
- Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi.
- Telsiz Ruhsat Ücreti.
- Damga Vergisi.

Özel iletişim vergisi nedir kimlerden alınır?​

Özel iletişim vergisi nedir kimlerden alınır?
Özel iletişim vergisinin mükellefi Telekomünikasyon Kurumuyla görev veya imtiyaz sözleşmesi imzalamak veya bu Kurumdan ruhsat veya genel izin almak suretiyle telekomünikasyon altyapısı kurup işleten veya telekomünikasyon hizmeti sunan işletmecilerdir.

İletişim vergisi 2021 kaç TL?​

İletişim vergisi 2021 kaç TL?
Özel İletişim Vergisi: Özel iİetişim Vergisi oranı, her türlü mobil elektronik haberleşme, kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetleri ve diğer elektronik haberleşme hizmetleri için 30 Ocak 2021 tarihi itibariyle olarak belirlenmiştir.

Özel iletişim vergisi ödenmezse ne olur?​

Telsiz kullanım ücretinin ödenmemesi durumunda ilk 3 ay boyunca kişiler farklı kanallardan bilgilendirilir. 3 aylık sürenin bitiminden sonra ise hattın bağlı olduğu şirket önce hattı kısıtlar. Belirlenen sürenin son bulmasından sonra, borcun tamamı ödenmemişse telefon hattı borçlu olarak kapatılır.

Özel iletişim vergisi özellikleri nelerdir?​

Özel iletişim vergisi özellikleri nelerdir?
Her ay tahakkuk edecek özel iletişim vergisi, cep telefonu abonelerine düzenlenecek faturalarda ayrıca gösterilir. Bu vergi, katma değer vergisi matrahına dahil edilmez, gelir ve kurumlar vergisi uygulamasında gider olarak kabul edilmez ve hiçbir vergiden mahsup edilmez.

Özel iletişim vergisi tutarı nedir?​

Özel iletişim vergisi tutarı nedir?
30/1/2021 tarihli ve 31380 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3469 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile %7,5 olan özel iletişim vergisi oranı %10’a çıkarılmıştır.
ÖIV vergiden düşer mi?​
“Özel iletişim vergisinin mükellefi olmayan gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri, adlarına düzenlenen faturalarda yer alan özel iletişim vergisini, Kanunun ‘Bu vergi, … gelir ve kurumlar vergisi uygulamasında gider kaydedilemez ve hiçbir vergiden mahsup edilemez.

İnternet vergi dairesi nasıl yapılır?​

İnternet vergi dairesi nasıl yapılır?
Eğer gerçek kişiyseniz ve İnternet Vergi Dairesi hesabınız yoksa İnternet Vergi Dairesi sitesinin formlar kısmından ulaşabileceğiniz İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Gerçek Kişiler)’nu doldurup bu formun alt kısmında yer alan Beyan Metnini imzaladıktan sonra bağlı bulunduğu Vergi Dairesine giderek başvuruyu …

E Fatura vergi dairesi nedir?​

E Fatura vergi dairesi nedir?
İnternet Vergi Dairesi kullanımıyla birçok bilgiyi ve borçlarınızı sorgulayıp takip etmenize olanak tanıyan bu sistem ile ödemelerinizi zamanında gerçekleştirebilirsiniz. Teknolojinin getirileri sayesinde saatlerce uğraşarak yapmak zorunda olduğunuz birçok işlemi artık internete girerek halletmeniz mümkün.

Vodafone vergi dahil ne demek?​

Vodafone yeni çıkarttığı Kolay Paketlerle faturasızların bu problemini çözüyor, paketin içine vergi ve ek masrafları dahil ediyor. Bu sayede insanlar Kolay Paketleri TL yüklemek gerekmeden direk satın alıyor, hiçbir ek masrafla karşılaşmıyor, her şey dahil oluyor.

Vodafone faturalı tarifelere vergi dahil mi?​

Vodafone faturalı tarifelere vergi dahil mi?
Fiyatlara KDV dahil mi? Kontratlı Teklif ürünlerinin fiyatlarına KDV dahildir.

Vergi dairesi nedir ne işe yarar?​

Vergi dairesi nedir ne işe yarar?
Vergi dairesi; vergi mükelleflerini tespit eden, vergiyi belirleyen ve toplayan devlet kurumudur.

Vodafone paketlere vergi dahil mi?​

Vodafone fatura vergisi ne kadar?​

Vodafone fatura vergisi ne kadar?
Mevcut VodafoneNet internet paketinizin tarife ücretine dahil olan %10 ÖİV ve %18 KDV vergisi ile VodafoneNet telefon hizmeti kullanımızdan kaynaklanan %10 ÖİV ve %18 KDV vergisi her ay faturanız üzerinden kesilerek sizin adınıza devlete ödenmektedir.

Vodafone tarife fiyatlarına vergi dahil mi?​

Vodafone tarife fiyatlarına vergi dahil mi?
 
Faturadaki vergiler genellikle devlete ödenen belirli miktarlardır ve genellikle fatura detaylarında ayrı bir kalem olarak gösterilirler. Türkiye'de telekomünikasyon hizmetleri alanında ödenen vergiler arasında Telsiz Kullanım Ücreti, Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, Telsiz Ruhsat Ücreti ve Damga Vergisi gibi kalemler bulunmaktadır. Bu vergiler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirlenmiş olup, ilgili tarihlerde ve oranlarda uygulanmaktadır.

Özel iletişim vergisi ise telekomünikasyon hizmetlerinden kaynaklanan özel bir vergidir. Özel iletişim vergisinin mükellefi, Telekomünikasyon Kurumuyla görev veya imtiyaz sözleşmesi imzalayan veya bu Kurumdan ruhsat veya genel izin alan işletmecilerdir. Bu vergi, telekomünikasyon altyapısı kurup işleten veya telekomünikasyon hizmeti sunan işletmeciler tarafından ödenir.

Özel iletişim vergisi tutarı 2021'de %7,5 oranında belirlenmişken, daha sonraki bir tarihte bu oran %10'a çıkarılmıştır. Vergi tutarları ve oranları yasal düzenlemelerle belirlenir ve genellikle düzenli aralıklarla güncellenir.

Özel iletişim vergisi özellikleri arasında her ay düzenli olarak tahakkuk eden bir vergi olması, cep telefonu faturalarında ayrı olarak gösterilmesi, katma değer vergisi matrahına dahil edilmemesi, gelir ve kurumlar vergisi uygulamasında gider olarak kabul edilmemesi ve hiçbir vergiden mahsup edilmemesi gibi noktalar yer almaktadır. Bu vergi, sadece ilgili telekomünikasyon hizmetlerine ilişkin olarak ödenmektedir.

Özel iletişim vergisi ödenmezse, Telsiz kullanım ücretinin ödenmemesi durumunda belirli süreçler işletilir. İlk 3 ay boyunca kişiler bilgilendirilir, ardından hattın kısıtlanması ve son olarak da borcun ödenmemesi halinde hattın kapatılması gibi adımların atılması söz konusu olabilir.

Vergi dairesi, vergi mükelleflerini tespit eden, vergi miktarını belirleyen ve toplayan devlet kurumudur. Vergi dairesi aracılığıyla vergilerin düzenli olarak tahsil edilmesi ve vergi ödemelerinin takip edilmesi sağlanır.

Eğer vergiyle ilgili detaylı bilgi almak veya vergi ödemelerinizi takip etmek istiyorsanız, internet vergi dairesi aracılığıyla bu işlemleri online olarak gerçekleştirebilirsiniz. İnternet vergi dairesi, vergi borçlarınızı sorgulayabileceğiniz, ödeme yapabileceğiniz ve vergi ile ilgili diğer birçok işlemi gerçekleştirebileceğiniz bir platformdur.

Fatura, vergiler ve ödemelerle ilgili detaylı bilgiler için resmi kurumlarla iletişime geçmeniz ve güncel bilgilere ulaşmanız önemlidir. Her vergi türü ve işlemi farklı kurallar ve prosedürlere tabi olabilir, bu nedenle doğru ve güvenilir bilgilere ulaşmak için resmi kaynakları tercih etmeniz önemlidir.
 
Geri
Üst