AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Faturada kw nerede yazar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.774
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Faturada kw nerede yazar?​

Tüketim satırı ve aktif kolonunun kesişiminde yer alan bu hane, o fatura döneminde harcadığınız elektrik enerjisi miktarını kilowatt saat (kWh) cinsinden gösterir.

Elektrik faturası neler var?​

Elektrik faturası neler var?
Elektrik faturası kalemleri Aktif Enerji Bedeli, Elektrik Dağıtım Bedeli, TRT Payı, Elektrik Tüketim Vergisi, Enerji Fonu ve KDV’dir.
- Aktif Enerji Bedeli.
- Dağıtım Bedeli.
- İletim Bedeli.
- Sayaç Okuma Bedeli.
- Enerji Fonu.
- TRT Payı
- Belediye Tüketim Vergisi.
- KDV.

Elektrik faturası nasıl bakılır?​

Eğer faturanızı kaybettiyseniz ve SMS ya da eposta ile almıyorsanız elektrik borcunuzu sorgulamak Sözleşme Hesap No gereklidir. Bu numarayı 444 4 372 numaralı Enerjisa çağrı merkezinde borç sorgulamak için kullanabilirsiniz.

Elektrik faturası kW nasıl hesaplanır?​

Elektrik faturası kW nasıl hesaplanır?
Kolay elektrik faturası hesaplama için ipucu: Kolayca elektrik faturası hesaplamak için toplam elektrik tüketim toplamı ile vergiler dahil elektrik birim fiyatını çarpılır. 2021 yılı Aralık ayı için vergiler dahil elektrik birim fiyatı olan 0.91555 TL ile kWh cinsinden elektrik tüketim toplamı çarpılarak elektrik …

Elektriğin kilovatı kaç tl’dir?​

1000 Watt elektrik 0.4743 TL/kWh’dir. 1000 Watt, 1 kW’ye eşittir. 2021 Aralık dönemi ulusal tarife 1 kWh elektrik birim fiyatı evler için 0.4743 TL/kWh, iş yerleri için ise 0.7063 TL/kWh’dir. En düşük serbest piyasa elektrik birim fiyatı ev için 0.46951 TL ve iş yeri için 0.656903 TL’dir.

Elektrik fatura yazılmadı ne yapmalıyım?​

Elektrik fatura yazılmadı ne yapmalıyım?
Bu durumda size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezimizi arayarak Dağıtım Şirketinize iletilmek üzere sayaç okuma talebinde bulunabilir; sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirerek, faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.

Nelerdir e-Fatura ve e-arşiv faturalar?​

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Arasındaki Farklar Nelerdir? Teknolojinin gelişmesine paralel olarak yaşanan e-dönüşümle birlikte “e-fatura” ve “e-arşiv” kavramları hayatımıza girdi. Bu iki elektronik fatura türü görüntü olarak birbirine benzese de aralarında bazı farklılıklar bulunuyor.

Ya da e-Fatura kullanıcısı olan işletmelere gönderilir.?​

Ya da e-Fatura kullanıcısı olan işletmelere gönderilir.?
E-fatura ise sadece e-fatura kullanıcısı olan işletmelere gönderilir. Görüntü olarak e-fatura ve e-arşiv faturası arasında belirgin bir farklılık yoktur. Ancak kapsamları ve süreçleri açısından e-fatura ile e-arşiv faturası arasında bazı farklılıklar bulunur. İşte e-fatura ve e-arşiv faturası arasındaki temel farklılıklar:

E-Fatura mükellefi olan işletmelere gönderilir.?​

E-fatura mükellefi olan işletmelerin e-fatura mükellefi olmayan işletme ve son kullanıcılara gönderdiği faturadır. E-fatura ise sadece e-fatura kullanıcısı olan işletmelere gönderilir. Görüntü olarak e-fatura ve e-arşiv faturası arasında belirgin bir farklılık yoktur.

Nerededir e-arşiv faturası?​

Nerededir e-arşiv faturası?
E-arşiv faturası, e-fatura sistemine kayıtlı olmayan işletmeler ve son kullanıcılara gönderilen elektronik faturalardır. Bu faturalar, e-arşiv uygulaması aracılığıyla gönderilir ve saklanır.
 
Elektrik faturasında kW (kilowatt) bilgisi genellikle tüketim satırı ve aktif kolonunun kesişiminde yer alır. Bu hane, o fatura döneminde harcadığınız elektrik enerjisi miktarını kilowatt saat (kWh) cinsinden gösterir. Elektrik faturasındaki diğer kalemler ise şunlardır: Aktif Enerji Bedeli, Elektrik Dağıtım Bedeli, TRT Payı, Elektrik Tüketim Vergisi, Enerji Fonu ve KDV.
Elektrik faturasını kaybettiyseniz ve SMS ya da e-posta ile alamıyorsanız, elektrik borcunuzu sorgulamak için Sözleşme Hesap No'ya ihtiyaç duyulur. Bu numarayı 444 4 372 numaralı Enerjisa çağrı merkezinde borç sorgulamak için kullanabilirsiniz. Elektrik faturasının nasıl hesaplanacağına gelince, toplam elektrik tüketim miktarı ile vergiler dahil elektrik birim fiyatının çarpılmasıyla hesaplanabilir.
Elektriğin kilovatı için 2021 Aralık dönemi ulusal tarifelerde evler için 0.4743 TL/kWh, iş yerleri için ise 0.7063 TL/kWh olduğu bilinmektedir. E-fatura ve e-arşiv fatura ise elektronik fatura türleridir. E-fatura mükellefi olan işletmelere gönderilirken, e-arşiv faturası, e-fatura sistemine kayıtlı olmayan işletmelere ve son kullanıcılara gönderilen elektronik faturalardır. E-arşiv faturalar, e-arşiv uygulaması aracılığıyla gönderilir ve saklanır.
 
Geri
Üst