- Konu Yazar
Faturada kapasitif ne demek?
Elektrik devresinde dahil olan hizmet ve üretim için kullanılan yüklerin kapasitif etkileri sonucunda sistemde oluşturduğu faz kayması reaktif güç meydana getirir. Akım fazının gerilim fazından geride kalması sonucu ortaya çıkan güç kaybı reaktif güç kapasitif ceza oluşturur.Güç aşım bedeli nasıl hesaplanır?
Çift Terimli Tarife’de belirlenen sözleşme gücünün aşılması halinde, aşılan miktara istinaden faturaya yansıtılan bedele güç aşım cezası denir. Güç aşım bedeli birim fiyatı ile sözleşme gücünü aşan miktarın çapılmasıyla “güç aşım cezası” hesaplanır.Güç aşım bedeli nedir?
Güç aşım bedeli nedir?Bağlantı anlaşmasında yer alan, verilen güç miktarının aşılması halinde, aşılan güç miktarı üzerinden alınan aylık kW birim bedelidir. Çift terimli tarife sınıfında karşımıza çıkan güç bedeli ve güç aşım bedeli daha çok üretim hanelerde görülmektedir.
Reaktif güç nasıl dengelenir?
Reaktif güç nasıl dengelenir?Firma veya tesislerde Bağlantı gücü 9 KVA’nın üzerinde ise fazla reaktif enerjisini önlemek için bir kombi sayaç takılması zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca bağlantı gücü 50 KVA üzerinde olan tüm tesisler iş yerleri için kompanzasyonu olması gerekir. Bu şekilde fazla reaktif elektrik akımı önlenmiş olur.
Endüktif güç nedir?
Elektrodinamik sisteme göre çalışan transformatör, elektrik motorları gibi cihazlar şebekeden mıknatıslanma akımı çekerler. Mıknatıslanma akımı manyetik alan varken şebekeden çekilir ve ortadan kalktığında iade edilir. Bu akıma Endüktif Reaktif Akım denir.Kapasitif nedir kısaca?
Kapasitif Hakkında Detaylı Bilgi Eğer bir devreye AC (alternatif gerilim) uygulandığında devreden geçen akım uygulanan gerilimle aynı fazda ise devre omik davranıyor demektir. Gerilimden daha onde ise devre kapasitif davranıyor demektir.Elektrik faturalarında güç bedeli nedir?
Elektrik faturalarında güç bedeli nedir?Güç Bedeli: Özel trafolu müşterilerde OG (orta gerilim) seviyesinden bağlı olup, Çift Terimli Tarife sınıfına tabi kullanıcılardan bağlantı anlaşması veya sözleşmesinde belirtilen güç üzerinden aylık olarak alınan ve EPDK tarafından belirlenen kW birim bedelidir.
Sözleşme gücü aşılırsa ne olur?
Sözleşme gücü aşılırsa ne olur?Eğer evde kullandığınız cihazlar sözleşme gücünü aşarsa sigortanız atabilir ve bu da kullanım konforunuzu olumsuz yönde etkilemektedir. Sözleşme gücünün birimi genellikle kilowatt (kW) veya kilovolt-amper (kVA) olarak gösterilir. Ev içerinde anlık bu değer aşılırsa sigorta atar.
Reaktif Ceza Neden Gelir Ve Nasıl Oluşur? Tüketim tutarı mevcut ise müşteri reaktif cezaya girer. Bunun nedeni müşteri sistemden fazla yük çekmiştir. Sistem kompanzasyon panosundaki kompresörler bu sistemden fazla çekilen gücü düzeltemez bu yüzden abone reaktif cezaya girer.
Alternatif akım devrelerinde voltaj ve akım senkronize olmadığı için reaktif güç oluşur ve sadece AC sistemler için tanımlanmıştır. Gerilim ve akım arasındaki faz kaymasına bağlı olarak, cihazın reaktif güç tüketim miktarı belirlenir. Reaktif güç, iletim hattında ileri geri hareket ettiği için ek bir yük görevi görür.