Fatura bilgilerinde neler olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fatura bilgilerinde neler olur?​

Faturada mutlaka bulunması gereken bilgiler: Faturayı düzenleyenin adı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası Malın veya işin nevi, miktarı fiyatı ve tutarı

Fatura bilgisi ne demek?​

Fatura, internet ortamında ya da mağazalarda yaptığınız alışverişleri, tutarını, adedini, tarihini, ürünle ilgili diğer bilgileri barındıran resmi bir belgedir. Alışverişleriniz sonrasında mutlaka yaptığınız alışverişi gösteren bir fatura verilmesi gerekir.
5000 ve 30000 fatura nedir?
Bilindiği üzere, 509 Sıra No.lı VUK Genel Tebliği gereği, faaliyeti gereği fatura düzenlemek zorunda olan mükelleflerden, e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayanlarca, 01.01.2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’nı (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından …

Fatura ne anlama geliyor?​

Fatura, satıcı firma tarafından alıcı firma adına tanzim edilen, mal veya hizmetin satıldığını gösteren bir belgedir.

Fatura kesilince ne olur?​

Yıl içinde kesilen faturalar muhasebe kayıtlarına problemsiz alınır. Eğer yıl atlaması var ise yani bir önceki yılın faturası size yeni ulaştı ise, fatura muhasebeleştirilir fakat faturanın bedeli gider yazılamaz. Aynı şekilde KDV’si de KKEG (kanunen kabul edilmeyen gider) olur.
Fatura başlığı ne demek?
Fişin başlık bölümünde siparişi verilen, sevk edilen ya da faturalanan tüm malzeme veya hizmetler için geçerli olacak bilgiler kaydedilir. Bu genel bilgiler bilgi türüne gruplanmış bölümlerde yer alır. Fiş başlık bölümünde yer alan alanlar şunlardır: Fatura Numarası: Faturanın bilgisayardaki takip numarasıdır.

Fatura bilgisine ne yazılır?​

fatura adresi, şirketin veya şahsın vergi dairesine beyan ettiği, 213 sayılı vergi usul kanunu gereğince şirkete veya şahsa kesilecek olan faturaların üzerinde şirket adı, vergi dairesi ve vergi numarası ile birlikte yazılması gereken adrestir.

Fatura Bilgisi tanımına ne yazılır?​

Faturanın Tanımı Faturanın tarifi (tanımı) VUK 229 uncu maddede yapılmıştır. Maddeye göre fatura; satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesikadır.
5000 TL fatura sınırı KDV dahil mi?
Eczanelerimiz tarafından 01/01/2020 tarihinden itibaren satış yaptığınız vergi mükelleflerine, düzenleyeceğiniz fatura tutarı KDV dahil 5.000,00 TL’yi aştığı takdirde, faturanın kullandığınız fatura cildinden kağıt olarak düzenlenmesi yasaklanmıştır. (5.000,00 TL altı faturalar normal fatura cildinden düzenlenecektir.)

5000 TL üzeri fatura nasıl kesilir?​

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) Sisteminden Yapabilirsiniz.
- E-Fatura’ya Geçebilirsiniz. 5.000 TL ve üzeri fatura kesiyorsanız eğer entegratör firmanın uygulamasını kullanabilirsiniz.
- GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) Sisteminden Yapabilirsiniz.

Fatura işi nedir?​

Fatura, bir mal veya hizmetin tesliminde düzenlenir. Herhangi bir mal veya hizmet teslimi olmadığı halde, mal veya hizmet tesliminde bulunulmuş gibi düzenlenen fatura sahte faturadır. Sahte faturanın başka bir çeşidi de muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge, faturadır.
Fatura kime kesilir?
Kimler Fatura Kesebilir? Ticarifaaliyet gerçekleştirmekte olanlar fatura kesmek durumundadırlar. Birinci veikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilmiş olan mükellefler vedefter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler fatura kesmek zorunda olankişilerdir.

Fatura kesilmezse ne olur?​

Kanun hükmü “süresi içerisinde düzenlenmeyen fatura hiç düzenlenmemiş sayılır” diyor. Faturanın hiç düzenlenmemiş sayılması nedeniyle VUK 353/1’inci maddesine göre özel usulsüzlük cezası kesilmesi gerekecektir. Bunda bir tereddüt yoktur.

Fatura kesmeme cezası ne kadar?​

Fatura düzenlememenin cezası, faturada yazılması gereken tutarın yüzde 10’u kadardır. Fatura düzenlenir ancak tutar eksik yazılırsa kesilecek ceza, tutar farkı üzerinden hesaplanır. 2021 yılında düzenlenmesi gereken her bir fatura için kesilecek asgari ceza tutarı, fatura tutarına bakılmaksızın, 380 lira.
Faturanın aslı kime verilir?
İlk nüshayı müşteriye verin. Genelde ikinci nüsha muhasebe fişinin altına konulur. Üçüncü nüsha da faturalarınızın bulunduğu dosyada arşivlenir. Faturanın birden fazla olarak düzenlenmesi halinde her bir örneğe kaçıncı örnek olduğu yazılmalıdır.
 
Geri
Üst