Fatura bedeli ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fatura bedeli ne demek?​

Fatura hizmete sunulan malın, mal ve hizmet karşılığında müşteriye sunduğu bedel değeridir.

Bir fatura nasıl çalışır?​

Birfatura, online pazar yerleri veya kendi e-ticaret sitelerinde satış yapan KOBİ’ler için saniyeler içerisinde fatura kesmelerine olanak sağlayan bir uygulamadır. Birfatura ile günlük satış hacminizi, ortalama satış hacminizi ve en çok satılan ürününüzü görebilirsiniz.
Fatura kesmek ne demek?
Fatura, verilen hizmet veya yapılan iş karşılığında müşterinin ödemesi gereken tutarı gösteren ve zorunlu olarak düzenlenmesi gereken belgeye denir. Şirket olarak fatura kesmek, iş rutininizin ayrılmaz bir parçasıdır. Ön muhasebe fatura kesimi işleminin temel alındığı bir alandır.

Fatura nedir ne işe yarar?​

Faturalar, ticari işletmelerin cirolarını oluşturur. Fatura, satıcı açısından satmış olduğu mal veya sunmuş olduğu hizmetin bedelini alıp almadığını, müşteri açısından ise almış olduğu malın veya kendisine sunulan hizmetin bedelinin ödenip ödenmediğini göstermeye yarayan bir belgedir.

E-arşiv fatura müşteriye nasıl ulaşır?​

▪e-fatura mükellefi olan müşterilerine, e-arşiv fatura düzenlenemez. ▪e- arşiv fatura alıcılarına, e-mail gibi yollarla elektronik ortamda iletir. Bireysel müşterilerine, dilerse e-mail gibi elektronik ortamda, müşteri isterse kağıt çıktısını alarak ve kaşeli imzalı bir şekilde iletir.
Kaç gün önceye kadar fatura kesilebilir?
Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. 7 günün aşılması dahilinde %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır.

7 gün geriye dönük fatura kesilebilir mi?​

Vergi Usül Kanunu’na göre yedi (7) güne kadar geriye dönük e-Fatura gönderilebilmektedir. Fakat düzenlenme tarihi 7 günden eski e-Faturaların gönderilmesi teknik olarak mümkün olup (özel entegratörlük sistemleri tarafından engellenemez), usül cezası mevcuttur.

Ve fatura almanın önemi nedir?​

Fiş ya da fatura, alıcı olarak bizlerin satıcılardan aldığı ürün ya da hizmetin kayıtlara geçmesini sağlar.Fiş ve fatura, aldığımız ürün üzerinden vergi ödeneceğinin kanıtı niteliğinde bir belgedir ve bu verginin miktarını gösterir. Fiş ve fatura sayesinde devlete vergi ödenir.
 
Geri
Üst