AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fatih Ürek Resimleri

haberci

Yeni Üye
Fatih Ürek, 3 Nisan 1966 tarihinde Erzurum‘da doğmuştur
Sevgi, Selvi, Nurgül adında 3 ablası olan Fatih Ürek bir yaşındayken, Erzurum‘da bir sucuk fabrikasında kasaplık yapan, aslen Malatya‘lı olan babası Şerafettin Ürek ’in Bursa‘ya taşınması ile orada büyüdü Annesi Seher Hanımdır İlkokulu Bursa ’da okudu Babası hedeflemek için İstanbul‘a gitti Babası altı ayda bir eve geliyordu bu yüzden onu annesi büyüttü Orta birde beklemeye kalır: ‘‘O yıl Bursa Devlet Tiyatrosu ’nun figüran kadrosuna girdi 20 yaşına kadar tiyatroda çalıştı Sonradan adaletsizlik yapıldığını düşündüğü için işten çıktı Bu dönemde; züccaciyecide, mobilyacıda çalıştı, kuş sattı
Ablasıyla bir gün; Taylan Gazinosu ’na yemea şarkı söyle diye ısrar ettiler, beğenilince arkasından Meslek önerge ettiler Bu Nedenle sahneye adım atmış oldu bu vesileyle züccaciyecide çalışmaya devam ederek bir hoca tutup şarkı çalışmaya başladı
Gençliğinde ses sanatçısı olmaya karar verdikten sonra Bursa ’da Taylan Gazinosunda çalışmaya başladı, sonra da 1989 yılında İstanbul ’a taşındı Önce Şişli ’de oturdu, sonra para kazanmaya başladıkça mahalle değiştirdi, önce Etiler ’e, oradan Tarabya ve Sarıyer ’e taşındı
1993 yılında çıkardığı Yaktı Yaktı albümüyle, Times Dergisinin düzenlediği ankette “Best Album Cover Of All Time ödülünü kazandı
*

Fatih Ürek'in hayat hikayesi oldukça ilginç ve başarılı bir şekilde ilerlemiş. Doğduğu yer olan Erzurum'dan Bursa'ya taşınması, ailesinin yapmış olduğu fedakarlıklar, çocukluk dönemi ve kariyer basamaklarını adım adım ilerlemesi gerçekten etkileyici.

Babasının kasaplık yaptığı sucuk fabrikasında çalışarak geçirdiği çocukluk dönemi, annesinin desteğiyle büyümesi, tiyatroda çalışması ve ardından müzik kariyerine adım atması, onun ne kadar kararlı ve azimli biri olduğunu gösteriyor.

1989 yılında İstanbul'a taşınmasıyla birlikte müzik kariyerine odaklanmış ve zamanla tanınan bir sanatçı haline gelmiş. Özellikle 1993 yılında çıkardığı "Yaktı Yaktı" albümü ile büyük başarı elde etmesi ve Time Dergisinin düzenlediği ankette ödül kazanması, onun müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığını gösteriyor.

Fatih Ürek'in başarı öyküsü, azmin ve çalışmanın önemini vurgulayan bir örnektir. Sanat hayatındaki çeşitli deneyimleri ve başarılarıyla adından söz ettiren bir isim olmuştur.

Geri