SoruCevap
Yeni Üye
Fatih Sultan Mehmet in Güzel Sözleri
Fatih Sultan Mehmet Han Sözleri- İmparatorunuza söyleyin. Şimdi ki Osmanlı Padişahı öncekilere benzemez. Benim gücümün ulaştığı yerlere, sizin İmparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz.
- Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz.
- İnsan rabbini tanıdığı kadar insandır.
- Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım.
- Ya ben Bizans'ı alırım; ya da Bizans beni.
- Fatih olmasaydım Ulubatlı Hasan olmak isterdim
- Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir.
- Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir.
- Salihlerin ismi anılan yere rahmet-i ilahi yağar.
- Dünya devleti ebedi değildir. Fani cihanda hiç kimse de ölümsüz değildir. İnsanların dünyada nefesleri sayılıdır ve ölümsüzlük kapısı kapalıdır.
- Ölüm, sevgiliyi sevgiliye kavuşduran bir köprüdür
- Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dünyaları bile değişmem. Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu tercih eder, saltanatı terk ederdim.
- Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyiyor.
- Allahü teâlânın dinini, Allahü teâlânın kullarının ayaklarına kadar götürmek, ne büyük zevktir.
- Eğer Padişah ben isem, size emrediyorum. Gelip ordunun başına geçin. Eğer Padişah siz iseniz, gelip devletinizi düşmanlara karşı savunun.
- Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz.
- Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir.
alıntı
Fatih Sultan Mehmet Han Sözleri- İmparatorunuza söyleyin. Şimdi ki Osmanlı Padişahı öncekilere benzemez. Benim gücümün ulaştığı yerlere, sizin İmparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz.
- Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz.
- İnsan rabbini tanıdığı kadar insandır.
- Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım.
- Ya ben Bizans'ı alırım; ya da Bizans beni.
- Fatih olmasaydım Ulubatlı Hasan olmak isterdim
- Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir.
- Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir.
- Salihlerin ismi anılan yere rahmet-i ilahi yağar.
- Dünya devleti ebedi değildir. Fani cihanda hiç kimse de ölümsüz değildir. İnsanların dünyada nefesleri sayılıdır ve ölümsüzlük kapısı kapalıdır.
- Ölüm, sevgiliyi sevgiliye kavuşduran bir köprüdür
- Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dünyaları bile değişmem. Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu tercih eder, saltanatı terk ederdim.
- Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyiyor.
- Allahü teâlânın dinini, Allahü teâlânın kullarının ayaklarına kadar götürmek, ne büyük zevktir.
- Eğer Padişah ben isem, size emrediyorum. Gelip ordunun başına geçin. Eğer Padişah siz iseniz, gelip devletinizi düşmanlara karşı savunun.
- Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz.
- Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir.
alıntı