AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Emirdağ Afyonkarahisar

SoruCevap

Yeni Üye
Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Emirdağ Afyonkarahisar

Fatih İlköğretim Okulu Hüseyin oğlu Mehmet YENERin arsasının Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından istimlâk edilmesi ile 1985 yılında başlayan inşaatın 1987 yılında tamamlanması sonucunda eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Okulumuza İstanbulu fetheden büyük Türk hükümdarı Fatih Sultan Mehmetin adı verilmiştir.

Okulumuz Emirdağın Yenidoğan, Cumhuriyet ve Çilli mahallerinde ikamet eden 6-14 yaş arası öğrencilere eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır. Okulumuz 16 dersliklidir. Bunlardan bir tanesi Bilgi-Teknoloji Sınıfı olup ilk olarak öğrenci velilerimizin katkılarıyla alınan bilgisayarlarla oluşturulmuştur. 2004 yılında Eğitime % 100 Destek Projesi kapsamında okulumuza kazandırılan bilgisayarlarla yeterliliği artırılmış ve zenginleştirilmiştir.
Okulumuz 1999/2000 eğitim-öğretim yılında MLO (Müfredat Laboratuar Okulu) tipi okullar arasına aday okul olarak dâhil edilmiştir. Böylece okulumuz günümüzde uygulanmakta olan araştırmacı ve öğrenci merkezli öğretim yaklaşımına geçmiş senelerde başlamış olduğu gibi günümüzün vazgeçilmez standardı olan Toplam Kalite Yönetimi uygulamalarını da kurmuş olduğu ekiplerle hayat geçirmiştir. Bu nedenle Toplam Kalite Yönetimi uygulamasının devamı niteliğindeki Stratejik Plânlama çalışmaları okulumuz kadrosu için yeni bir proje değil uygulaya geldiğimiz projelerin devamı niteliğindedir.

Okulumuz özellikle sosyal ve kültürel alandaki çalışmaları ve başarıları ile Emirdağda tüm ilköğretim okulları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Mahallî halk oyunları oynayan tek folklor ekibi okulumuza ait olup her yıl yetiştirilen yeni öğrenciler ile bu ekibin devamlılığı sağlanmaktadır. Emirdağ TEMA Gönüllü Teşkilatı ile yapılan ortak çalışmalar okulumuzun çevre koruma bilinci yüksek ve yeşili seven bireyler yetiştirmesine olanak sağladığı gibi Hollanda Haarlem şehrinden Piramide Okulu ile Eco Kids / Doğa Çocukları Projesi kapsamında kardeş okul olmasını sağlamıştır. Projenin uygulamasında bu yıl beşinci yıl olup bu zaman zarfında karşılıklı olarak sosyal, kültürel ve çevrecilik açısından iki okul personel ve öğrencileri önemli kazanımlar elde etmişlerdir. 2006/2007 eğitim-öğretim döneminde Eco Kids / Doğa Çocukları Projesini uygulamakta olan Eco Kids / Doğa Çocukları Ekibi ekip dalında Başarı Teşvik Ödülü almıştır.

Okulumuz 20. eğitim-öğretim yılını tamamladığı bu dönemle geçmiş tecrübelerinden ders alan, gençliğini ve canlılığını her zaman devam ettiren bir kurum olacaktır. Bunun yolunun değişimden ve kendini yenilemekten geçeceğini biliyoruz. Bugün atacağımız adımların gelecekteki okulun sahip olacağı başarılarını ya da başarısızlıklarını oluşturacağından hareketle ortaya koymuş olduğumuz misyon, vizyon, ilke, değer, stratejik amaç ve planlarımıza sahip çıkarak okulumuzu en iyiye ulaştırmak istiyoruz. Buna ulaşma noktasında fizikî yeterliliğin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yapılan girişimler sonrasında okulumuz İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık iki aydır süren bakım ve onarım faaliyetine alınmıştır. Okulların açılacağı bugünlerde bitmek üzere olan bu çalışmada payı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ve diğer tüm faaliyetlerimizi geçtiğimiz ay yayınlanmaya başlayan web sitemizde sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu vesile ile tüm okul çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür ediyor ve yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize hayırlar getirmesini diliyor ve saygılar sunuyorum.

Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Emirdağ
Okulun Telefonu: 272 4414062
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Yenidoğan Mahallesi
Okulun Web Adresi: http://emirdagfatih.meb.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: emirdagfatihioo@mynet.com - ratlar@gmail.com
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Fatih İlköğretim Okulu Resimleri :