- Konu Yazar
- #1
Fasulyeyi kavurmadan buzluğa konur mu?
Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir.Taze fasulye nasıl Şoklanır?
Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın. Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin.Dondurucuya çiğ fasulye nasıl konur?
Dondurucuya çiğ fasulye nasıl konur?Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Fasulye derin dondurucuda nasıl saklanır?
Fasulye derin dondurucuda nasıl saklanır?Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Buzlukta çiğ taze fasulye nasıl pişirilir?
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.Taze fasulye buzlukta ne kadar süre saklanır?
Genel olarak doğru şekilde uygulamaları ışığı altında buzdolabı poşeti ile beraber, taze fasulye 10 ya da 12 ay buzlukta tutulabilir. Tabii bu süre daha az ya da daha çok şekilde belli bir miktar kadar değişkenlik gösterebilir.Fasulye şoklama kaç dakika?
Fasulye şoklama kaç dakika?İçerisinde buzlu su bulunan geniş bir kabı tenceremizin hemen yanında bulunduruyoruz. Ocağın altını kapatıp kevgir yardımıyla tencereden aldığımız fasulyelerimizi buzlu suyun içine bırakıyoruz. Yaklaşık 5 dakika şoklanan fasulyelerimizi büyük bir süzgeçe alıp suyunu süzdükten sonra poşetlere koyuyoruz.
Suda bekletilen fasulye buzlukta saklanır mı?
Suda bekletilen fasulye buzlukta saklanır mı?Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.
Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Poşetin havasını alıp, düğüm atın. Fasülyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kışlık taze fasulyeyi derin dondurucuda uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Hazırlık Aşamaları
- SuperFresh Soğan’ı ve sarımsakları zeytinyağı ile terletin, domates ekleyip pişirin.
- Domates sosu SuperFresh Taze Fasulye’nin üstüne dökün ve üstüne bir tabak kapayarak kısık ateşte 30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Superfresh Taze Fasulyeleri ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Dondurulmuş fasulye kavurması nasıl yapılır?
Dondurulmuş fasulye kavurması nasıl yapılır?(Buzluktan) Taze Fasülye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kurusoğan doğranır sıvı yağ ile kavrulur.
- Buzluktan çıkardığım fasülyemin buzunu çözdürmeden soğanların üzerine konulur.
- Tencerenin ağzı kapatılır. Sararana kadar kavrulur.
- Tuz ve baharatları katılır.
- Yumurtalar içine kırılıp karıştırılır. Afiyet olsun.
Derin dondurucuda şoklama işlemi nasıl yapılır?
Derin dondurucuda şoklama işlemi nasıl yapılır?Şoklama işlemi, haşladığınız sebzeleri hızlıca buzlu bir tencerenin içine yerleştirmektir. Soğuk su ve buz, sebze ve meyvelerinizi hızlıca dirileştirir. Sıcak suyun etkisiyle gevşeyen besinler, soğuğun etkisiyle canlanır. Bu sayede dondurucuya atılmaya hazır hale gelirler.