AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fasulyenin iyi olup olmadigi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fasulyenin iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

– Bir fasulyenin iyi olup olmadığını anlamak için ilk önce rengine bakmak gerekir. Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. – Fasulyeyi kırdığınızda “çıt” diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.

Dilme fasulye nasıl kesilir?​

Dilme fasulye nasıl kesilir?
Öncelikle fasulyeleri yıkadıktan sonra her iki baş kısmından keserek ayıklayınız. Ayıkladıktan sonra fasulyeyi çapraz olacak şekilde keseceğiz. Bu şekilde fasulyeler biten kadar devam edelim.

Taze fasulye en iyi nasıl saklanır?​

Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın. Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.

Fasulye nasıl kesilir?​

Fasulye nasıl kesilir?
Bu nedenle parmaklarınızla ya da meyve bıçağını kullanarak her iki ucundaki sivri kısmı ufak bir ebatta keserek ayırabilirsiniz. Bu işlemi nasıl kolay şekilde yapabiliyorsanız denemeniz önerilir. Dilerseniz kesme tahtası üzerine taze fasulyeyi yerleştirerek de uçları temizleyebilirsiniz.

Çalı fasulye nasıl yapılır?​

Fasulyeler suyunu salıp sararınca tuzunu şekeri koyup üzerine çıkana kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Düdüklü tencerede pişirecek iseniz daha az su koyun. Fasulyenizin durumuna göre yumuşayana kadar pişiriniz. Pişen tencerede soğutup servis tabağına boşaltın bir sure de buzdolabında soğutup servis yapın.

Fasulye nasıl dilimlenir?​

Fasulye nasıl dilimlenir?
4) Fasulyeleri Enine Eşit Dilimleyin
- Son aşama ise dilimlenen taze fasulyeleri eşit boylara ayırmak.
- Meyve bıçağınızla fasulyeleri boyutuna göre 2 veya 3 eşit parçaya bölebilirsiniz.
- Bu yöntem sayesinde fasulyeleriniz hem daha çabuk pişecek hem de yemesi kolay olacaktır.

Dilme fasulye nasil pisirilir?​

KURUTULMUŞ DİLME FASULYE YAPILIŞI Sarımsak, salça ve pul biber ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış fasulyeyi katın ve 3 dakika daha, fazla dağılmadan kavurun. Et suyu ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Taze fasulye buzlukta çiğ olarak saklanır mı?​

Taze fasulye buzlukta çiğ olarak saklanır mı?
Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir.

Fasulye kış için nasıl saklanır?​

Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.

Ayıklanmış taze fasulye nasıl saklanır?​

Ayıklanmış taze fasulye nasıl saklanır?
– Eşit miktarlarda veya farklı fasulyeleri ayrı poşetlere yerleştiriniz. Fasulyeleri kullanmak istediğiniz çeşide (yemeklik, türlü ve benzeri) uygun poşetleme yapınız. – Poşetleme bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alınız ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya atınız.

Taze fasulye yıkanır mı?​

Ayıklama işlemi sırasında üzerinde bir kir kalma ihtimaline karşı taze fasulyelerinizi yeniden güzelce yıkayın. Bu yıkama işleminin ardından ise fasulyelerinizi kağıt havlu ya da temiz bir bez ile güzelce kurulayın. Tamamen kuruduğundan emin olmak için bir süre kuru bir bezin ya da kağıt havlunun arasında bekletin.

Taze fasulye mi çalı fasulye mi?​

Taze fasulye mi çalı fasulye mi?
Ayşekadın taze fasulye, çalı fasulyesine göre daha kalın ve etli, boncuk fasulyeye göre ise daha uzundur. Alışılagelen zeytinyağlı versiyonu olsa da yaz türlüsü, sote sebze gibi tariflere akılda kalan kendi tadını bırakır, kuzu/dana etli versiyonu da yapılır.
 
Fasulyenin iyi olup olmadığını anlamak için verilen bilgilere göre bazı ipuçları bulunmaktadır:
1. **Rengi:** Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalıdır. Bu, fasulyenin tazeliğini ve lezzetini gösterir.
2. **Ses:** Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız, bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.

Taze fasulyenin nasıl kesileceği ve saklanacağına dair ise şu bilgiler verilmiştir:
- **Dilme yöntemi:** Fasulyeler yıkanıp ayıklanır, ardından çapraz bir şekilde kesilir.
- **Saklama yöntemi:** Fasulyeleri yıkadıktan sonra iyice kurulayıp buzdolabı poşetlerine paylaştırarak içindeki havayı tamamen almak ve sıkıca bağlamak gerekmektedir.

Ayrıca, dilme fasulyenin nasıl pişirileceği konusunda da bilgi verilmiştir:
- Fasulyeler kavrulduktan sonra haşlanmış fasulye eklenir, et suyu ilave edilir ve tuz ayarlanır. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Taze fasulyenin buzlukta çiğ olarak saklanıp saklanamayacağına dair, derin dondurucuda çiğ veya pişmiş olarak saklanabileceği belirtilmiştir.

Son olarak, ayıklanmış taze fasulyelerin nasıl saklanacağı ile ilgili detaylar da paylaşılmıştır. Eşit miktarlarda veya farklı çeşitlere göre ayrı poşetlere yerleştirilip içindeki hava alınarak sıkıca bağlanıp dondurucuya konulması önerilmiştir.
 
Geri
Üst