AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fasulyeli Yarma Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fasulyeli Yarma Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı yarma
1,5 çay bardağı kuru fasulye
2 litre su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı mısır
1 avuç reyhan yaprağı
Gereğince tuz

Fasulyeli Yarma Çorbası Tanımı Yapılışı

Birinci evvel fasulye ile yarmayı yıkayıp 2 litre su ile düdüklü tencerede 1 saat pişirelim ve içine mısır’ı ekleyelim.
Öbür yandan soğanı küp küp doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı alıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Salçayı ekleyip salçayla birlikte 2-3 dakika daha kavuralım ve haşlanmış yarma fasulye karışımına ekleyelim
Üstüne reyhan yapraklarında ek edip 5 dk daha pişirelim ,ocağın altını kapatalım.
Servis tabağımıza alıp üzerine kuru nane serpelim. Afiyet olsun
 
Geri
Üst