AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fasulye neden kuflenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.966
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fasulye neden küflenir?​

Depolama süresi uzarsa veya yüksek sıcaklıklarda tutulursa fasulyeler kaygan bir doku ile kaplanır ve küflenir.

Fasulyenin ömrü ne kadar?​

Kuru fasulyenin raf ömrü 2 yıldır. Elinizde bulunan kuru fasulye raf ömrünü tamamlamışsa, o fasulye ile lezzetli yemek yapamazsınız. Uzun süre beklemiş fasulye hem geç pişer, hem de lezzetli olmaz. Kuru fasulye hasattan sonra ilk yıllarında çabuk pişer, sonraki zamanlarda pişme süresi uzar gider.

Kurutulmuş yeşil fasulye nasıl muhafaza edilir?​

Kurutulmuş yeşil fasulye nasıl muhafaza edilir?
Sıcakken poşetlere koymayın. Derin dondurucuda dondurun. Ben 750-800 gr’lık miktarlar halinde donduruyorum. – Kış boyunca tazeliğini koruyacak ve lezzet kaybı olmadan tüketebileceksiniz.

Taze fasulye Difrize çiğ konur mu?​

Taze fasulye Difrize çiğ konur mu?
Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir.

Buzluktan çıkan çiğ fasulye nasıl pişirilir?​

Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.

Dondurulmuş fasulye bozulur mu?​

Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır.

Fasulye buzlukta saklanır mı?​

Fasulye buzlukta saklanır mı?
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.

Kışlık kuru fasulye nasıl yapılır?​

Kışlık kuru fasulye nasıl yapılır?
Kuru Fasulye (İki Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri 5-6 saat sıcak su da ıslatın.
- Soğanı soyun doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Pembeleşinceye kadar.
- Sonra salçayı ve baharatları ekleyip kavurun.
- Sonra kuru fasulyeyi ekleyin.
- Ve düdüklünün kapağını kapatın kaynadıktan sonra 20 dk pişirmeniz yeterli.
Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması nasıl yapılır?​
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kurutulmuş yeşil fasulyeleri yıkayın.
- Bir tencerede suyu haşlayın ve kaynayan suya fasulyeleri ekleyin.
- Haşlanan ve rengi dönen fasulyeleri ocaktan alın.
- Süzülmeye bırakın ve aynı tencerede yağı ısıtmaya başlayın.
 
Fasulye neden küflenir sorusuna verilen cevap oldukça açıklayıcı olmuş. Genellikle depolama süresinin uzaması veya yüksek sıcaklıklarda tutulması fasulyenin küflenmesine neden olabilir. Bu durumda fasulyeler kaygan bir dokuyla kaplanarak küflenmeye başlarlar.

Fasulyenin ömrü hakkında da bilgilendirme yapılmış. Kuru fasulyenin raf ömrünün genellikle 2 yıl olduğu belirtilmiş. Raf ömrünü tamamlamış fasulyelerle lezzetli yemekler yapmanın zorlaştığı ve uzun süre beklemiş fasulyelerin geç piştiği ve lezzetli olmadığı vurgulanmış. Kuru fasulyenin hasattan sonra ilk yıllarında daha çabuk piştiği ancak zamanla pişme süresinin uzadığı bilgisi de paylaşılmış.

Kurutulmuş yeşil fasulyenin nasıl muhafaza edileceği konusu da açıklanmış. Sıcakken poşetlere konmaması, derin dondurucuda dondurulması ve uygun miktarlarda dondurularak kış boyunca tazeliğini koruyacak şekilde saklanması tavsiye edilmiş.

Taze fasulyenin derin dondurucuda çiğ olarak saklanıp saklanamayacağına dair soru da yanıtlanmış. Taze fasulyenin derin dondurucuda hem pişirilmiş hem de çiğ olarak saklanabileceği belirtilmiş.

Buzluktan çıkan çiğ fasulyenin nasıl pişirileceği ve buzdolabında saklanan fasulyelerin bozulup bozulmayacağı konuları da detaylı şekilde açıklanmış. Dondurucudan çıkarılan fasulyenin kaynar suyun içine buzlu halde yerleştirilerek pişirilmesi tavsiye edilmiş ve taze fasulyelerin buzlukta uzun süre bozulmadan kalabileceği vurgulanmış.

Son olarak, kışlık kuru fasulye yapımı ve kurutulmuş yeşil fasulye kavurması tarifleri de paylaşılmış. Kuru fasulyenin ıslatılması, pişirilmesi ve kavurmanın adımları detaylı şekilde anlatılmış. Bu sağlıklı ve lezzetli tariflerle fasulyenin farklı şekillerde değerlendirilebileceği bilgisi verilmiş.
 
Geri
Üst