AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Farmasotik Kimya ne ile ilgilenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Farmasötik Kimya ne ile ilgilenir?​

Medisinal ya da farmasötik kimya kimya ile eczacılığın kesiştiği noktadaki etkin madde dizaynı, organik sentez ve ilaçlar geliştirmek ile ilgili bilimsel daldır.
Ilaç analizi nedir?
Bir çözeltideki madde miktarının konsantrasyonunun, ağırlığı veya hacmi bilinen ve ölçümü yapılacak madde ile belirli bir kantitatif reaksiyon verebilen başka bir çözelti (standart çözelti, titrasyon çözeltisi) yardımıyla tayini esasına dayanan analiz yöntemidir.
Saf biyoaktif madde nedir?
Diğer bir tanımlamaya göre ise; ilaç, tıpta kullanılan ve biyolojik etkinliği olan (biyoaktif) saf bir kimyasal maddeyi ya da ona eşdeğer olan bitkisel ve hayvansal kaynaklı, standart miktarda aktif madde içeren bir karışımı ifade eder.

Kimyasal saflık ne demektir?​

Hiçbir deneysel yöntem ile safsızlığı tespit edilemeyen bir kimyasal bileşiğin durumu. Pratikte mutlak saflık hiçbir zaman elde edilemez. Purity.
Ilaç analizi neden yapılır?
Bir ilacın placeboya göre üstünlüğü gerçek olabilir ancak çalışmalardaki hastaların büyük bir kısmı ilacı almazsa veya çalışmada niyetlenenden farklı şekilde ilaç alırsa beklenen etki farkları gözlenmeyecektir. Doğrudan uygulanabilen yol kan numuneleri almak ve bunları ilaç için analiz etmektir.
Ham madde analizi nedir?
Polimorfizm, hammaddelerin parçacık boyutu ve diğer özellikler gibi, hammaddelerin karıştırılma şeklini etkileyebilecek birçok şey vardır. Bu nedenle, hammaddelerin üretim sürecine girmeden önce saflığını, kimliğini ve kalitesini belirlemek için hammadde analizi esastır.
Biyoaktif bileşenler, birincil metabolitler olarak bilinen karbonhidrat, protein ve yağ gibi canlının büyüme ve gelişmesi için olmazsa olmaz ana besin kaynakları değillerdir. Ancak canlının hayatta kalmasını ve zorlu yaşam koşullarına dayanma gücünü sağlayan bileşenlerdir (1).
Biyoaktif besinler nelerdir?
Meyve, sebze, kırmızı şarap, fındık, tam tahıllar, kuru baklagiller ve baharat gibi besin lerin, özellikle yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar üzerine bazı yararlı etkileri ol duğu bilinmektedir.
 
Geri
Üst