AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Farklı Tavuk Kapama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Farklı Tavuk Kapama Tanımı İçin Materyaller

Üzeri için;
2 adet tavuk but
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Pilav için;
1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Farklı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuklarımız tuz, karabiber ve pulbiber ile harmanlayın tencereye koyuyoruz ve altı kısık bir halde pişiriyoruz kendi suyunu çektikten sonra sıvı yağ ekleyip kızartalım.
Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını koyuyoruz. Üzerine soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim.
Sonra rendelediğimiz havuçları koyalım 3-4 dakika sonra pirinçleri ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra tuz ekleyip, suyunu koyuyoruz.
Üzerine kızarttığımız tavukları koyup, pişiriyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Farklı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst