AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Farklı Şekilli Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Farklı Şekilli Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 adet yumurta
2 su bardağı su
4 su bardağı un (aldığı kadar un)
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
500 gram dana kıyma
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Sos için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 yemek kaşığı pul biber
Üzeri için;
Yoğurt
Sarımsak

Farklı Şekilli Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba yumurta su ve tuzu döküp karıştırıyoruz.
Üstüne yavaş yavaş unu ekliyoruz. Hamuru yoğuruyoruz.
Yoğurduktan sonra üstünü bir bez ile sarıp 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu aradada iç harcını hazırlıyoruz.
Bir kaseye soğanı rendeleyip, üstüne kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Hamuru bezelere ayırıyoruz. Ve açıyoruz.
Küçük küçük parçalar halinde kesip kıymadan koyup kapıyorum.
Ocakta su koyuyorum kaynıyor .
Kaynadıktan sonra mantıları içine atıyorum. Ve piştikten sonra süzgeçten süzüyoruz.
Bir küçük tencerede veya tavaya 3 yemek kaşık tereyağına 1 yemek kaşığı pul biber ekliyoruz ve sos hazırlıyoruz.
Haşlanan mantıları bir tabağa alıp üstüne sostan ve sarımsak yoğurt ekliyoruz.
Farklı Şekilli Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Geri
Üst