AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Farkinda misiniz nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Farkında mısınız nasıl yazılır?​

“soru eki mi ayrı yazılır farkında mısın türkiye” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. artık farkına varın. Soru eki mi ayrı yazılır.

Mısın neden ayrı yazılır?​

Güler misin, ağlar mısın? Bu ek sorudan başka görevlerde kullanıldığında da ayrı yazılır: Güzel mi güzel! Yağmur yağdı mı dışarı çıkamayız. UYARI: Birleşik fiillerde mi soru eki iki kelimenin arasına da gelebilir: Vaz mı geçtin?
IYIZ nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle İyyim şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İyiyim şeklinde olmalıdır.

Ekler misiniz nasıl yazılır?​

Genel olarak yapılan bu hata bitişik şekilde yazılması olduğunu eklemek gerekir. Ancak Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman bu kelimenin doğru yazılışı, ‘misiniz’ biçiminde ayrı ele almış halidir.

Bir sonra ki nasıl yazılır?​

Bağlaç olan ”ki” ise ayrı bir sözcük olarak kabul edildiği için ayrı yazılması gerekmektedir. Bir dahaki kelimesinde sıfat yapan ”ki” olduğu için birleşik yazılmaktadır.
Kızda nasıl yazılır?
Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim?

Orada mısın nasıl yazılır?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Orda şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Orada şeklinde olmalıdır.

Misin musun nasıl yazılır?​

Soru ekimiz “Mi”dir. Ünlü uyumuna göre “Mı”, “Mu”, “Mü” olabilir. Ayrıca sonuna bir iyelik eki gelirse; “Misin”, “Musun”, “Müsün”, “Mısın” olabilir. Soru ekleri, sözcükten ayrı yazılmalıdır.
Sonra ki derken ki ayrı mı?
Çekimli eylemlerden sonra gelen “ki”ler ayrı yazılır: (Eylem çekimine giren, zaman eki alan eylemlere, çekimli eylem denir.) Anladım ki artık beni sevmiyorsun. Görülüyor ki işler yolunda gidiyor. Bir de baktım ki çevremde kimseler kalmamış.

Bendeki nasıl yazılır?​

TDK’ye göre “bende” kelimesi ayrı yazılmaktadır. Yani bu kelimenin doğru yazılımı BEN DE şeklinde olmalıdır. Bu kelimedeki gibi dahi anlamını taşıyan de ekinin doğru yazılımı ayrı yazılmasıdır.

Geri