AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fark etmemesi nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fark etmemesi nasıl yazılır?​

FARK ETMEZ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’nda yer alan çevrimiçi sözlükte ”farketmez” sorgulaması yapıldığında bunun bitişik değil ayrı olarak yazıldığını görebiliriz. Fark etmez sözcüğü; etkisi ya da önemi olmayan bir şeyi ifade eder. Bu sözcüğün doğru kullanımı fark etmez şeklindedir.

Fark ettiğin nasıl yazılır?​

Birçok kişi bu kelimeyi farketmek şeklinde mi yoksa fark etmek şeklinde mi yazılacağı konusunda tereddütte kalır. Fakat TDK’ya göre bu kelimenin doğru yazılışı kelimeleri ayrı şekilde yazmaktır. Doğru kullanım “fark etmek” şeklindedir.
Ayırt etmeksizin nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ayırtetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayırt etmek şeklinde olmalıdır.
Mahvetme nasıl yazılır?
Mahvetmek kelimesinin yazılışı mahvetmek şeklinde olmalıdır. Yazım yanlışı olarak mahfetmek şeklinde olan kelimenin doğru yazılışı mahvetmek olarak yazılmalıdır. TDK ‘ya Göre Mahvetmek Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? Mahvetmek kelimesi Türk Dil kurumuna göre mahvetmek şeklinde yazılmaktadır.

Fark ettim ayrı mı bitişik mi?​

Bu kelime genellikle Farkettim şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Fark ettim şeklinde olmalıdır.

Farkında mısınız nasıl yazılır?​

“soru eki mi ayrı yazılır farkında mısın türkiye” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. artık farkına varın. Soru eki mi ayrı yazılır.
Avucunun nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Avcunda şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Avucunda şeklinde olmalıdır.
Kalakalmak birleşik mi?
Bu kelime genellikle Kala kalmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kalakalmak şeklinde olmalıdır.

Ölüm kalım nasıl yazılır?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ölümkalım meselesi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ölüm kalım meselesi şeklinde olmalıdır.

Geri